Sibel Bingöl

Sibel Bingöl

[email protected]

Onurumuz İçin Yaşıyoruz

01 Haziran 2023 - 10:32 - Güncelleme: 01 Haziran 2023 - 10:42

Bir süre  önce bir sayfa dikkatimi çekmişti. Yardımlaşma derneği. “Yardımcı Uluslararası İ.Y.D” sayfa bu. 
 
Depremzedeye yardım, ihtiyaç sahiplerine yardım, iftar çadırları vs. Buraya kadar her şey oldukça normal ve takdirde şayan. 
 
Fakat tam seçim bitti. Bir şey paylaştı. Ondan evvel de dini bilgiler veriyordu. Kuran’dan ayetler… buraya kadar da gayet güzel. Tam o noktada 28 Mayıs sabahı kendi zannınca kurandan  bir yorum yaptı, ardından  seçim sonuçlanır sonuçlanmaz Atatürk’le ilgili bir yazı…
 
????
 
Bilgiye bu kadar kolay erişebiliyorken, bize her konuyu açıklayan bir Kuran varken anlayamıyorum, neden hâlâ hacı hoca olduklarını iddia edenlere tabi olunuyor? 
 
Allah ve Resulü var. Allah dostları kendilerine hoca denilmesine ve etraflarında cemaatleşmeye karşı. Bilgisini kitaplarıyla paylaşan, Allah ilmini yazdığı kitaptan dahi bedel almadan, ücretsiz dağıtabilen Allah dostları var. Onları dinleyip, O pencereden bakmaya çalışsak ya… sonra, zaten kendi manzaramızda yaşıyoruz.
 
Bu tür  dernek adı altında cemaatleşmelere yasak getirilmesi gerekiyor. Gençlerin bu tuzaklardan korunması için önlem alınması gerekiyor. 
 
“Atatürk’ün dokunulmazlığının kalkmasını istiyoruz”diye yazdılar. 
 
“ Şu an da bunları yazıyor olmanızı Atatürk ve silah arkadaşlarına borçlusunuz” yazdım. Dini paylaşımları için de üstelik yazdığınız dini bilgi de  hatalı. Doğrusu şu…” dedim. Atatürk’le ilgili yorumuma bir kaç karşı yanıt geldi. Sonra da paylaşımı sildiler. Beni de takipten çıkardılar fakat engellememişler. İlk hamle erken oldu, tepkileri ölçüp sildiler diye düşünüyorum. 
 
Sonuç olarak, önce masumiyet aradım fakat bir yardımlaşma derneğinin ne işi olur, Atatürk’ün dokunulmazlığıyla? 
 
 -“Lütfen, amacınız nedir?”
-“Ne demek istiyorsunuz ?“
-Siz kimsiniz?  Bu sorularımı yanıtsız bıraktığınız için buradan sormak istedim. 
 
Siz;  “Allahtan başka İlah yoktur.” Dediniz. 
 
İlah; tanrı, puttur. “Allah; şah damarınızdan yakın.”öğretisini sanırım siz daha iyi biliyorsunuzdur.
 
“İlah Yoktur, Sadece Allah vardır.”  Kimseye ders, akıl verecek değiliz. Araştıran , sorgulayan herkes gerçek bilgiye ulaşır. 
 
Biz, Atatürk’ü putlaştırmıyoruz. İlah ya da tanrılaştırmıyoruz. Atatürk,  bizim için bir fikirdir. Et kemik olanı değil, fikirleri olan Mustafa Kemal’i bu topraklarda son Türk kalana kadar kimse silemez. Çünkü her şeyden önce biz; aslını, neslini unutacak kadar vefasız değiliz. Atatürk’ün işaret ettiği ışık, ilimdir. Biz ışığa bakıyoruz. Karanlık, ışığa her zaman yenik düşer. 
 
“Her şeyin sonunda zeka ve karakter kazanır.”
 
Seçim boyunca trollerle çok uğraştık tam bitti derken, şok! 
Fakat emin olduğum bir şey varsa o da şudur; kimse bu topraklara basıp bayrağımıza, askerimize, polisimize; Atatürk’e ve de ezanımıza dil uzatamaz, hakaret edemez. 
 
Ne için yaşıyoruz? 
 
Onurumuz için…

YORUMLAR

  • 0 Yorum