Sibel Bingöl

Sibel Bingöl

[email protected]

Kültürel Mirasımız Alpagut, GAWSF'a Kabul Edilip Olimpiyatlara Hazırlanıyor

22 Şubat 2024 - 15:29

Dünya Alpagut Federasyonu (WAF)’ın , Dünya Spor Federasyonları Genel Birliğine resmi üyeliği kabul edildi. 
 
Türklerin Ata Sporlarından Alpagut Turan Dövüş Sanatları Federasyonu, 10 yıldan beri üstün başarılara imza atıyor. Alpagut, Başarılı sporcular yetiştirip, kültürel mirasımıza sahip çıkıyor ve özel sertifikaları bulunan eğitmenleri ile 5000’den fazla Alpagut sporcusu yetiştiriyor.   

 
Türkiye Alpagut Federasyonu Başkanı Metin Karadeniz, ‘Alpagut’ adı büyük bozkırda yaşayan atalarımızın kültürel mirasıdır.  Turan coğrafyasında yaşayan, Türk halklarının ortak kültürel bakış açısını temsil eden ve destekleyen, ayrıca eski Türklerin savaş kültürü başta olmak üzere ulusal dövüş geleneklerini geliştiren, modern dövüş sanatlarını kavramsallaştıran, milli savaş kültürünün derin felsefi ideolojik anlamı olan ve gizemini koruyan bir spor türüdür. 
 
GAWSF sertifikasını almanın gururunu yaşadıklarını belirterek,  Alpagut Federasyonu’nun bugüne kadar aldığı sertifikalar hakkında bilgi veren Türkiye Alpagut Dövüş Sanatları Federasyonu Başkanı Metin Karadeniz, “Alpagut, Uluslararası Spor Bilimi ve Beden Eğitimi Konseyi (ICSSPE), Uluslararası Herkes İçin Spor Derneği (TAFISA), Uluslararası Fair Play Komitesi (FairPlay), Uluslararası Spor Ağı Organizasyonu (ISNO), Uluslararası Dövüş Oyunları Komitesi (IMGC) tarafından resmi olarak tanındı. 
Ayrıca, Uluslararası Standart Ad Belirleyici (ISNI) kuruluşuna kayıtlıdır.  Çok sayıda uluslararası, kıtasal ve ulusal spor federasyonu ve organizasyonunun şemsiye kuruluşu olarak hizmet veren, Dünya Spor Federasyonları Genel Birliği (GAWSF) yönetimi, Dünya Alpagut Federasyonu Başkanı Milletvekili Jala Ahmadova'ya bir mektup göndererek onaylı üyelik sertifikamızı gönderdi. (GAWSF), Dünya sporunun gelişimine hizmet etme ve katkıda bulunma konusunda çok ciddi bir uluslararası spor organizasyondur.” Dedi. 

 

Başkan Metin Karadeniz, Alpagut’un tüm Türk halklarının ata sporu olduğunu ve Alpagut Federasyonu’nun atalarımızın mirasını dünyaya tanıtarak Dünya Alpagut Şampiyonasına hazırlandıklarını belirtti. 
 
Başkan Karadeniz, “ 2024 yılının ilk müsabakaları Ankara’da 5,6,7 Mart tarihlerinde Devlet Bahçeli Spor salonunda Etimesgut Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecektir. 7 defa uluslarası şampiyonluğa katıldık ve ülkemizi 5. defa dünya şampiyonluğuna taşımak için büyük bir organizasyonla hazırlanıyoruz. Türkiye şampiyonası; Alpagut’un  Ayça, Batur, Caymaz, Gurşat, Kaçut branşlarıyla icra edilecektir. Tüm spor severleri bekleriz. Sporcularımıza ve öğretmenlerimize şimdiden kolaylıklar ve başarılar diliyorum” İfadelerine yer verdi. 
 
2023’de 23 ülke, 360 sporcunun kıyasıya yarıştığı turnuva Bursa’da düzenlenmişti. Alpagut Turan Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonasında 180 sporcuyla Türkiye takımı 4. defa birinci olurken, 49 sporcuyla Irak takımı ikinci ve 44 sporcuyla Azerbaycan takımı ise üçüncü olarak yarışmayı tamamlamıştı.
Alpagut Federasyonu’nun Türkiye’de 46 şubesi ve il temsilcilikleri bulunuyor ve her geçen gün yeni öğrencileri ve şubeleriyle özel sertifikalı eğitmenleriyle Alpagut sporcularını yetiştirmeye devam ediyor. Dünyada ise 55 ülkede Alpagut Federasyonu var.  
 
Hayatta her an nasıl bir durumla karşılaşacağımızın garantisi yok. Alpagut Federasyonu özel eğitmenleriyle her yaştan herkese kendilerini savunmayı öğrettiği gibi; gençlerimizin sağlıklı bir şekilde olgunlaşmasına ve kendi kültürümüzü tanımamıza, milli miraslarımıza sahip çıkmamıza katkı sunuyor. ülkemiz için dünya spor olimpiyatlarında birincilikleriyle, değerli sporcular yetiştiriyor. 
 
2024 Dünya Şampiyonasında tüm Alpagut sporcularımıza başarılar diliyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum