Savaş Yılmaz

Savaş Yılmaz

[email protected]

Kalabalıklar İçinde Yalnız Kalan Kalabalıklar

15 Aralık 2023 - 17:00

İnsanlar farklı yaratılmış ve farklı büyütülmüşlerdir. Kimi merhametlidir, kimi vicdanıyla ve kimi de kin, nefret ve düşmanlıkla hareket eder. Tabii ki büyütülme tarzı daha ön plandadır çünkü bir canavara bile eğitim verdiğinizde evcilleşir. Tabii ki istisnalar olabilir ama genel olarak dünyamız böyle. Yani bazen iyiler ve vicdanlı insanlarla yollarımız kesişir, bazen de kötü ve merhametsiz insanlarla.

Bazı insanlarla karşılaşırız, yol yürürüz ve birlikte bir şeyleri amaç eder, sonra da çabalarız. Bunlardan kimileriyle iyilikle yolumuz devam eder veya etmeyiz, kimileri de vardır ki gerçek yüzlerini sonraya saklar. Yolun belli bir bölümüne geldikten sonra sırtımızda veya kalbimizde acı hissetmeye başlarız. Bazen bu arkadaş ve dost sandıklarımızın bıçak yarası olur, bazen de seviyorum diyenlerin kalbimize verdikleri zehirle olur. Sonuç olarak, keşke tanımasaydık ve karşılaşmasaydık deriz bu gibi insanlarla.

Yalnız olmak ve kalmak zor tabii ki dünyadan kendini soyutlamak anlamında kullanmıyoruz bu terimi. Hani aşırı şekilde tanımadığınız birine güvenmemizden bahsediyoruz. Öncelikle “ Kışın güneşine, güzelin gülüşüne aldanma.” Diye kamyon arkası yazıları vardır. İşte tam da anlatacağımız durum budur, bir gülümseme, bir tatlı söz ve küçücük bir iyilik yaptı diye hemen bütün her şeyimizi onlara anlatamayacağız çünkü kimin ne yapacağını öngörmek biraz çetrefilli bir olaydır.
    
Yalnızlık insanları yıpratan bir durumdur, tabii ki insanlarla ilişki kurulması gerekiyor, sevgi bağı, dostluk veya başka durumlar olabilir ama unutulmayacak bir şey var ki hak edene emek vermek lazım. Ayrılırken veya birbirimizden uzaklaşırken bile evet konuşmuyoruz ama değdi bu insana, iyi ki tanışmışız ve olmadı hayırlısı diyebilmeli insan.

   
Herkese sırrını açma, kimseye fazla güvenme, derdini kendine sakla biraz, yoluna devam et; gelmek isteyen ve eşlik etmek isteyen zaten seninle gelir. Birileri seninle olsun diye çabalama, kendi karakterinden ödün verme çünkü bir ilişkide en önemli kural ise gerçek yüzünü ilk gün göstermektir. Sonradan çok değiştin sen demesinler diye, yalandan konuşmalar ve sözler verme ki maske taktı demesinler. Bunun içindir ki insan her zaman gerçek niyetini ortaya koymalı ve karşıdaki de onun gerçek niyetini bilmeli. Asıl önemli konu ise şahsiyetinizden ödün vermeyin ki hayatınızdan gidenler gibi şahsiyetinizi de alıp gitmesinler.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum