Sibel Bingöl

Sibel Bingöl

[email protected]

Cumhurbaşkanımız İnsanlık Onurunu Kurtaracak Reçeteyi Sundu

13 Aralık 2023 - 13:41

ABD, İnsanlığı 106,5 milyon dolara sattı!
 
İnsanlığın Onurunu Kurtaracak Reçeteyi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Dünyaya Sundu
 
Dünya gündeminde, BM Güvenlik Konseyinin Gazze’de ateşkes tasarısına ABD’nin Veto kararı var. 
 
İnsanlık, 106,5 milyon dolara satıldı. 
 
Yurdumuzda gazetelerin manşetlerine “ Şeytan ve Tetikçisi El Ele Katliam” olarak düşen bu veto kararına   Netanyahu’nun Biden’e “teşekkür ederim” sözüne neden olan ise 106,5 milyon dolar.  
 
İnsanlık, 106,5 milyon dolara satıldı.  Biden, ABD Kongresi’nin onayına sunmadan acil durum yetkisini kullanarak İsrail’e 106,5 milyon dolar değerindeki 13 bin 981 adet tank mermisinin satışına onay verdi.
 
Erdoğan’da İnsanlık Onurunu Kurtaracak Reçeteyi dünya devletlerine sundu. 
 
Erdoğan, Diplomatik yollarla barışı sağlamak için 3 bin avukatla savaş suçu işlendiğini COP28, Körfez Zirvesi ve Yunanistan’da “ Gazze Kasabı Netanyahu’nun  Milosevic gibi yargılanması gerektiğini ifade ederek,  diplomatik yollarla barışı sağlamak ve daha fazla insanın öldürülmesine engel olmak için insanlık onurunu kurtaracak reçeteyi sundu. 
 
Dünya 5’ten Büyüktür!
 
Cumhurbaşkanımız, 
“16 bin masum Filistinlilerin hayatını kaybetmesi meşru gösterilemez. İnsanlık suçu savaş suçudur. Bu suçu işleyenlerden hukuk önünde hesap sorulmalıdır. Dünya 5’ten büyüktür ve daha adil bir dünya mümkündür.” Dedi
 
Cumhurbaşkanımız, Körfez İşbirliği Konseyi temaslarıyla ilgili de 50 yıldan beri devam eden Katarla işbirliğinizin ve ticari trendimizin 20 yılda, 20 kat yükselerek 23 milyar dolara çıktığını belirtti. ‘Kardeşim’ dediği Katar Emiri  Şeyh Temim’le görüşmesinin odak noktasının Filistin olduğunu vurguladı. 
 
1967 sınırları temelinde bağımsız bir Filistin Devleti’nin kurulması amacıyla Körfez ülkeleriyle diyaloğumuzun güçlenmesi gerektiğinin önemine değinen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 
“Ateşkesin acilen ve kalıcı olarak tesisi, Gazze’ye insani yardımların kesintisiz akışının sağlanması, iki devletli çözüm ekseninde barışın temini için atacağımız adımları etraflıca görüştük.” Dedi.
 
Erdoğan, “Biz sürekli barış diyoruz, hukuk, adalet diyoruz. Bunları öylesine söylemiyor, dünyanın büyük bir felakete sürüklenmemesi için bu kavramların ayakta kalmasına ihtiyaç olduğunu bilerek ifade ediyoruz. Gözleri olup zulmü görmeyenlere, kulakları olup gerçeği işitmeyenlere, dilleri olup hakikati söylemeyenlere “görün, duyun, gerçeği artık söyleyin” diyoruz. İnsanlık onurunun kurtuluş reçetesini sunuyoruz aslında. Biz yılmayacağız, usanmayacağız, yorulmadan hakkı ve hakikati anlatacağız. “Denedik olmadı” deme lüksümüz yok. Barış için çabalamaya devam edeceğiz. Yeni yol haritalarımızı oluşturduk. Hem Gazze’deki zulmü, hem Filistin’in yıllardır yaşadığı dramı, hem de kalıcı barış için çözümlerimizi dunacağız” İfadelerinde bulundu.
 
Almanya’da  Saksonya-Anhalt eyaletinde İsrail’i desteklemeyenlere vatandaşlık verilmeyeceği açıklandı. 
 
-ülkemizin gündeminde, siyaset meydanlarında ve sosyal medyada en dikkat çeken ne oldu?
 
Yılbaşından buyana 119 teröristin teslim olduğunu belirten MSB, “Teröristler için tek çıkış yol Türk adaletine teslim olmaktır.” Dedi.  
(MSB) Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, “ Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil, son bir haftada etkisiz hâle getirilen 56 terörist ile birlikte bu yıl içerisinde etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 2.032’ye ulaşmıştır.
Ayrıca Irak’ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil’de bulunan terör hedeflerine yönelik 1 Aralık’ta icra edilen hava harekâtlarıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 16 hedef başarıyla imha edilmiştir.
Azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılan harekâtlarda çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir” belirtildi. 
 
Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan, uluslararası arenada duruşuyla Türkiye’nin gururu olmaya devam  ediyor. Amerikan Dışişleri Bakanının Türkiye’de Hakan Fidan’la görüşmeye geldiği gün Fidan’ın karşılamaya gitmemesi hafızalardan kolay kolay silinmeyecek. Gazze için barış hareketi sürecinde “ Hedef, ateşkes olmalı daha azı artık yeterli değil” dedi. 
 
İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya, göreve geldiği ilk günden beri Türkiye’nin huzuru için gecesini gündüzüne katmış çalışıyor durumda. 
 
CHP Genel Başkan seçimlerinden iki gün önce Özgür Özel , “Hamas teröristtir”  dedi. Gazze’de insanların ölmesinin sebebinin Hamas olduğunu vurguladı. Ve…Genel Başkan seçildi.
 
Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Hamas, “ Mücahittir” demişti.
 
Genel Kurul toplantısına CHP’nin yeni Genel Başkanı Özel’in tokalaşarak girdiği salonda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini sıkmayarak görmezden gelip ilerlemesi gündem olurken. Devlet Bahçeli, bu tavrı çok da ciddiye almadığını bir açıklama yapmayarak göstermiş durumda.
 
Uzman Çavuşlar Kadro İstiyor 
 
Sosyal medyada ise özellikle x.com da Uzman Çavuşlar Türkiye’nin en çok konuşulan konuları arasında yerini almaya devam ediyor. Binlerce mesajda tek bir istek var. Uzman Çavuşlar,  özlük haklarını elde edecekleri ‘Kadroyu’ istiyor. 37 yıldan beri devam eden bir mücadele var ve  her seçim dönemi verilen vaatler. 
 
İşte Tarihi ve İşte Eseri
 
Instagramda en dikkat çeken hikaye (story) Eğitmen ve Konuşmacı Tolga Bare’nin bir proğram için gittiği Erzurum’dan çektiği fotoğraf oldu. Çifte Minareli Medresenin fotoğrafı. Fotoğrafta Çifte Minareli Medresenin dış cephe delinerek yani esere zarar verilerek kamera yerleştirilmesini Tolga Bare, “İşte Tarihi ve İşte Eseri” yazarak paylaştı. 
 
Atatürk, Bilgidir, İdeoloji ve Fikirdir.
 
İnstagramda bir haber sayfasının paylaştığı video elden ele dolaştı. Emekli bir öğretmenin sokak ortasında başı kapalı bir öğrenciye tokat atarak, “ Ben Atatürkçüyüm benim ülkemde Filistin’i savunamazsın” sözleri tokat gibi düştü. Öğretmen ve emekli. Yani nice öğrencileri yetiştirmiş fakat Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ öğretisini keşke anlayabilseydi.“ , “Bir insana zarar verebilecek kadar nefret içinde olan bir emekli öğretmen.” , “ İyilik ve sevgi insanlığı kurtaracak. İyilik ve sevginin olduğu yerde Allah var.” , “Biz de Atatürkçüyüz fakat Atatürk’ü anlayarak seviyoruz.”
Yorumları tokattan  daha etkiliydi. 
 
Türk Bayrağı Nerede Dalgalanıyorsa Orada Huzur ve İnsanlık Vardır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum