Av. Özcan Akar

Av. Özcan Akar

[email protected]

YEREL SEÇİM VE İZMİR

15 Aralık 2023 - 00:58 - Güncelleme: 15 Aralık 2023 - 12:28

Yüksek Seçim Kurulu; 27.11.2023 tarihinde 2023/1531 Karar Sayısı ile seçim takvimini açıkladı. 
 
2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un 8’inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan; “Mahalli İdareler seçimleri beş yılda bir yapılır. Her seçim döneminin beşinci yılındaki 1 Ocak günü seçimin başlangıç tarihidir. Aynı yılın Mart ayının son Pazar günü oy verme günüdür.” hükmüne istinaden,Mahalli İdareler Genel Seçimleri 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacaktır.
 
Seçim takvimine göre de, YSK tarafından ;1 Ocak 2024 tarihi seçimin başlangıç tarihi,
Bu arada yapılacak iş ve işlemler ile, 30 Mart 2024 tarihinde(saat :18.00) seçim propagandasının sonu olarak kararlaştırılmıştır.
 
Yaşadığımız kent olan İzmir'de ise, gerek Büyükşehir Belediye Başkanlığı gerekse İlçe Belediye Başkanlıkları için partilerin Aday Adayları belli olmaya  başladı.Hem Belediye Başkanlıklarında hem de meclis üyeliklerinde aday adaylığı başvuru sayıları oldukça fazla. 
Aday adaylığı sürecinden adaylığa geçiş  aşamasında ise;  demokrasi, liyakat, ön seçin, basit aday yoklaması, genişletilmiş aday yoklaması, temayül yoklaması, anket çalışması, objektif  kriterler gibi  fiili ve kanuni söylemlerin içinin doldurulması çok önemlidir.
 
Hangi bölgede hangi yöntemin tercih edileceği çok önemlidir. Zira kentin ihtiyaçlarına  ve seçmenin genel  beklentilerine  cevap verecek nitelikte aday belirleme yöntemlerinin  tercih edilmesi, seçimin  sonucunu ve kentin geleceğini belirleyecektir. 
 
Dünyaya erken ,İzmir'e geç gelenler dahi  bu kentteki özgürlüğü ve özgünlüğü sevdiğini söyler . Havasını solumuş, suyunu içmiş ve kendisini İzmir'li gören herkes aynı dokuyu hisseder. 
 
Neticede İzmir'de; çılgın projeler! yapacağını vad edip İzmir'i daha fazla  betonlaştıracaklar yerine  öncelikle denizine, yeşiline, agacına, insanına, tüm canlarına sahip çıkacak , alt yapı, üst yapı ve ulaşım sorunlarını uzun vadeli şekilde çözecek, kısaca huzur ve mutluluk verecek yerel yöneticilere ihtiyaç vardır. Bu ise, İzmir'de yöneticilik yapacak adayların İzmir'i, kentini ve kentlisinin gereksinimlerini bilmesi ile başlar. Kentin dokusuna özgü adımları atacak yöneticileri seçmenle buluşturmakda  zor olmasa gerek.
 
Sevgi ve sağlıcakla kalın.
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ahmet Türkinan
    4 ay önce
    Özcan’cım sana da (Şimdilik) Belediye Meclis üyeliği çok yakışır..İyi bir partili ,dürüst ve çalışkan bir Avukat’sın.Başarılar diliyorum.