Sibel Bingöl

Sibel Bingöl

[email protected]

Uzman Çavuşlardan Türk Milletine Çağrı

12 Ocak 2024 - 17:12

Uzman Çavuşlara El Verin, Ses Verin, Sahip Çıkalım…
 
“Şehitlere üzüldüğünüz kadar şehit adayları uzman çavuşlara da üzülmeniz lazım.”
 
“Gençliklerini ömürlerini bir dağ başında burası kutsal vatan toprağıdır diye harcayan yiğitler, bu yiğitlere bir el vermeniz lazım. Sesimizin gür duyulması lazım. Sadece şehit cenazelerinde seslerinin duyulması yetmiyor. 45 saniyelik haberlerde ‘o şehit oldu,  uzman çavuş şehit oldu’ denmesi yetmiyor. “
 
Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici sosyal medya hesaplarından karlı bir dağa  çıkarak paylaştığı video da özellikle X.com kullanan Türk milletine çağrıda bulunarak uzman çavuşların özlük hakları mücadelesine destek çağrısında bulundu. 
 
Uzman çavuşlar bu mücadeleyi verirken şehit haberleriyle yürekleri tekrar tekrar burkulan camianın “ Cennette Var, Kadroda Yok” paylaşımları 50 binin üzerinde #UzmanÇavuş  (Hashtag ) x.com etiketi dikkat çekiyor.
Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici Türk Milletinden istediği sadece #UzmanÇavuş etiketi (hashtag) ile “ kahramanlar yanınızdayız” demek yeterli olacak. 
 
Başkan Ali Tilkici Türk Milletinden destek isterken şu ifadelere yer verdi; “
 
Aziz Milletim. Sizlere evlatlarınız kahraman uzman çavuşlar adına sesleniyorum. Şu anda- 20 derecelerde- 30 derecelerde arkamda gördüğünüz karlı dağlarda vatan savunmasını icra eden kahraman uzman çavuşlar adına sizlerden bir istirhamım olacak. Şu anda sosyal medyada. Uzman çavuş hashtag'i ile. Devlet yetkililerinden bu kahramanlara mağduriyetlerinin  dile giderilmesi, sözleşme belasının kaldırılması. Özlük haklarının düzeltilmesi ile alakalı bir hashtag açtık. Twitter'da bu kahramanların tarihini anlatan, geçmişten günümüze nerelerden geldiklerini, hangi mağduriyetler yaşadıklarını seslerinin duyulmadığını  belirten 20 tane tweet attık. Instagram'da da tüm sosyal medyada da el verir. Bu uzman çavuşların. Sorunlarını, mağduriyetlerini dillendirirseniz inşallah yetkililer duyar. 
 
Bizler, 200.000 görevde 160.000 emeklisi olan ailelerimizle beraber bir buçuk milyonluk büyük bir camiayız. Sizin evlatlarınız bu uzman çavuşlar. 
 
Şehit olana üzüldüğünüz kadar şehit adaylarına da üzülmeniz lazım. Halen şu anda görevde olan kahramanların her biri bir şehit adayı. Yarınki şehitler şu andaki görevde görev yapan kahramanlardan olacak. Şehitler mahzun gitti, şehitler cennette peygamber köşküne kondular, peygamber komşuluğuna hak kazandılar. Onlar kendilerini kurtardı, ailelerini kurtardı. Her bir şehit 70 tane ailesinden istediğine şefaatçi olacak. Görevdekiler hala mahzun… karlı dağlarda burası vatan toprağıdır diye görev yapan kahramanların mağduriyetleri duyulmuyor. 
 
Aziz milletim, bu evlatlar sizin evlatlarınız. Bu evlatlar sizin komşunuzun evladı. Bu evlatlar sizin memleketlerinizin evlatları. Bu memleket için, bu vatan için, bu bayrak için şehadete eren yiğitler. Gençliklerini ömürlerini bir dağ başında burası kutsal vatan toprağıdır diye harcayan yiğitler, bu yiğitlere bir el vermeniz lazım. Sesimizin gür duyulması lazım. 
 
Sadece şehit cenazelerinde seslerinin duyulması yetmiyor. 45 saniyelik haberlerde o şehit olduğu zaman ‘uzman çavuş şehit oldu’ denmesi yetmiyor. Yetkililer duymuyor, 38 yıl oldu. Ne istiyorlar? Sözleşmeyle görev yapmayalım, tıpkı vekil imam gibi. Tıpkı geçici işçi gibi. Tıpkı mevsimlik işçi. Taşeron işçi, sözleşmeli memur gibi atılmalar, amirin ağzında olmasın, aynı subay gibi mahkeme ellerinde olsun. Özlük haklarımız düzeltilsin diyorlar. 
 
Hayatlarının  25, 30 yılını uzman çavuş olarak görev yapıp emekli olduğunda, hayatının 30 yılını üst bölgelerinde ailesinden uzak ayrı geçiren emekli uzman çavuşların emekli maaşının asgari ücretin altında olması yakışır mı? Diğer statülerin niye yüksek? Diğer statülerin niye tazminatı var? Bu yavrular sizin yavrularınız yetkililer duymuyor. 
 
Bu kahramanlara elverin, ses verin uzman çavuşlara. 
 
Tüm sosyal medyada uzman çavuş hashtagiyle vatan savunmasını sözleşmesi olmaz. Kahramanlarımızın yanındayız. “Uzman çavuşlara kadro verilmesi, özlük haklarının düzeltilmesini istiyoruz.” Yazın. Bu instagram ve Twitter videosunun altına devlet büyüklerini etiketleyin. 
 
Sizler bu evlatların, bu kahramanların aileleri, anaları, babalarısınız. Bu kahramanlar sizler için can veriyorlar, can!Bir canın karşılığı olabilir mi? Bugün sahip çıkmayacaksanız evlatlarınıza ne zaman sahip çıkacaksınız? Twitter'da instagram'da uzman çavuş hashtagiyle desteklerinizi bekliyoruz. 
 
Eğer destek vermeyecekseniz de şehitlere üzülmenize gerek yok. Şehitler zaten kendilerini kurtarıyorlar. Onlar evliyalardan sonra, peygamberlerden sonra en kutsal kişiler. Onlar cennette…’Ölmediler ama siz göremezsiniz’ diyor. Kutsal kitabımız Kuranı kerim.’ 
 
Şehit olacak olanlar mahzun, mağdur, üzgün..!
 
Biz, isyan etmiyoruz bu kadar mağduriyetin altında 38 yıldan beri hâlâ görevimizi fedakarca yapıyoruz. Kimseye isyan etmiyoruz fakat hiç bir düzeltilme yapılmıyor. Sözleşmenin kaldırılması devlete 1 lira dahi mali bir yükü olmayan bir durum.
 
Başkan, Sözleşmeli memurlarda oluşan; geçici işçilerde, taşeron işçilerde oluşan durum uzman çavuşlarla aynı olmadığını belirterek sözlerini şu ifadelerle tamamlıyor; 
“Biz ne istiyoruz?, Uzman Çavuşlar ne istiyor?
Atılmalar aynı subay, astsubay da olduğu gib; mahkeme yoluyla, hakim kararıyla yapılsın. Amirin ‘attım seni’ demesiyle ve basit suçlardan görevden atılmasın. Hastalandıklarında ve çok basit bir trafik tartışmasında geçmişte ne kahramanlıklar yapmış olursa olsun görevinden atılan bir tek uzman çavuşların olduğunu vurgulayan Başkan Ali Tilkici, 110 bin takipçisi olduğunu ve beni uzman çavuşlardan haber almak için takipteyseniz, “bu kahramanlar, kırgın, üzgün, mağdur, bu kahramanlar mahzun. Bu kahramanların canı sıkkın ve kahramanların beklentilerine cevap verilmedi. 
Aziz milletim desteğinizi bekliyoruz, #UzmanÇavuş etiketleyin. Sizlerin kahramanların sesi olmasına ihtiyaçları var. Evlatlarınıza sahip çıkın. Allah’a emanet olun” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum