Sibel Bingöl

Sibel Bingöl

[email protected]

Sözleşmeli Erbaş ve Erler Atama Bekliyor

05 Mart 2024 - 11:38

Sözleşmeli Erbaş ve Er Derneği (SÖZPER-MALUL-DER) Başkanı Abidin Kocabuğa öncülüğünde yurdun dört bir yanından gelen Sözleşmeli Erbaş ve Erler ve aileleri Ankara Ulus Atatürk Anıtı önünde toplandı. 
Sözleşmeli Erlerin özlük haklarının iyileştirilmesi ve memurluk atamalarının yapılması için Ankara’da buluşan Sözleşmeli Erlerin pankartlarında;”Sayın Cumhurbaşkanım, sözleşmeli erler olarak sizi çok seviyor ve güveniyoruz” yazıldı.
 
Bu toplantıda en dikkat çeken Başkan Abidin Kocabuğa’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a  onaylanan yasa ve yönetmelikler için her fırsatta teşekkür etmesi oldu. Başkan Kocabuğa’nın konuşmasında dikkat çeken başka bir detay iste mağduriyetlerini anlatırken taleplerini saygılı bir ifade ile; “ İstiyoruz” değil, “ Arz ediyoruz” demesi oldu. 
 
Sözleşmeli Er ve Erbaşların Ulus Atatürk Anıtı Önünde gerçekleşen  basın toplantısında ana başlıklar şöyle:
 
-7 yıl görevi tamamlanan sözleşmeli er ve erbaşlar, yasalaşan hakları olan atamalarının yapılmasını istiyorlar
-Sözleşmeli Er ve Erbaşlar atamaların mülakatsız olmasını istiyorlar.
-Eve çıkma kanunundan ayrımsız yararlanmak istiyorlar.
-Kadrolu personel olmak istiyorlar. 
-3 yıl görev sonrası uzmanlık var, tazminat hakları da olsun istiyorlar. 
-Sözleşmeli Erbaş ve Erler ek göstergeden yararlanmak istiyorlar.
 
Ulusal ve yerel basın mensuplarının da katıldığı toplantıda SÖZPER- MALUL  Derneği Başkanı Abidin Kocabuğa, 2018 yılında sözleşmeli erlerin hakları için kurulan derneklerinin 6 yıl  gibi bir sürede çok yol kat ederek bu günlere ulaştıklarını ve Cumhurbaşkanımızın  Bakanlıklara düzenlemeler konusunda verdiği talimatlar ve onayladığı yasa ve yönetmeliklerle 56 madde de düzenlemeler yapıldığını vurgulayarak saygılarını ve teşekkürlerini sundu.
 
 Başkan Kocabuğa, bakanlıkların ve milletvekillerinin konunun hassasiyetinde olarak çok ilgilendiklerini yardımcı oldukları için teşekkür ederek başladığı konuşmasında;”Yasa çıktığı halde , 7 yıl görev süresi dolan erbaş ve erlerin atama yapılmadığı için mağduriyetleri söz konusu o nedenle burada toplandık devlet büyüklerimizin sözleşmeli devam eden personelin özlük haklarında yapılması planlanan düzenlemelerin biran önce hayata geçirilip bu mağduriyetlerin ve aile birliklerinin korunmasını Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlıklardan arz ediyoruz.” Dedi. 
 
Atamalar mülakatsız yapılsın
 
Abidin Kocabuğa, mevcut yasa ve kanunlarda mevcut eksikliklerden doğan mağduriyetlerin giderilmesi konusunda Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz diyerek devam ettiği konuşmasında ;
“7 yıllık görev sonrasında memuriyete atamalar mülakatsız yapılırsa sorun giderilir. Biz devletimize bağlı askerleriz. Üç bin Sözleşmeli Er kardeşimizin atamalarının yapılarak mağduriyetlerinin  giderilmesini  arz ediyoruz.” 
 
Onay var, ev yok..!
 
Başkan Abidin Kocabuğa, “Görevdeki arkadaşlarımızın eve çıkma kanunu onaylandı. Ancak eve çıkamayan sözleşmeli erlerimiz var. Kara Kuvvetlerinde çalışanların büyük çoğunluğu güvenlik gerekçesiyle eve çıkamıyor ayrıca bu konuda evli bekar ayrımı da yapılıyor. Tüm sözleşmeli erlerin rütbeli personel gibi eve çıkması ve aileleriyle mutlu olmalarını kanun ve yönetmenliklerin uygulanmasını arz ediyoruz.”dedi.
 
 “Sözleşmeli erler de  kadrolu asker olsun, sorun kalmaz”
 
Uzmanlık Var, Tazminat Yok..!
 
Başkan Abidin Kocabuğa, “Sözleşmeli Erler kadrolu asker olsa, hiçbir sorun kalmaz. Özlük hakları konusunda gerekli düzenlemeler yapılmalı. Sözleşmeli erlerden 3 yılı dolduranlar uzmanlığa geçiyor ancak tazminat verilmiyor. Diğer taraftan ek gösterge de yok. Bu sıkıntıların tamamının giderilmesi gerekir.” İfadelerine yer verdi.  

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Saygın alsay
    1 hafta önce
    Atamamızı bekliyoruz
  • CAN FEDA
    1 ay önce
    Doğuda 5 6 yık kalıyorsun her türlü piskoloji baskıya da maruz un şehit gazi veriyorsun o duyguyla tam diyorsun batıya gideyim 1 yılda orda rahat edeyim yaşın geliyor 32 ye 20 yaşında hiçbir tecrübesi olmayan asker ile aynı mualemeyi görüyorsun aynı hükme tabisin bu nasıl Bi adalet kimse bunu nasıl görmüyor ya ALLAH aşkına görsün bunları ya 2018 den beri atama bekleyenler var evi yuvası geçimsizlik le yıkılan var adam 7 yıl hizmet edeyim hiç olmasa verilen memurluk sözü var memur olursak ona göre hayatımızı düzeni olur düşüncesi ile geliyor gençliğini veriyor o dağlarda ve yurd dışında ama mesleğin sonuna geldikten sonra yıllarca boşta iş arıyor kimileri diyor siz nie çıktınız atıldınız mı işi almıyorlar yaştan dolayı memurluk yaş sınırı 35 deniliyor çoğumuz 34 35 e geldik bu yılda atanamazsak seneye dicekeniz yaşınız mı geçti? Bu hak değil mi ALLAH bunu sormaz mı? Biz sözümüzü tutup 7 yıl yaptık, neden unutuluyoruz unutulmak istemiyoruz extradan bişi de istemiyoruz bize vermiş oldugunuz vereceğiniz hakkı istiyoruz ve 5 yıldır bunu bekliyoruz bunu görmek nie bu kadar zor resmi gazete yayınladığı günden beri çalışma yapılıyor deniliyor 1 yıl geçti kocaman gönlü zengin toprağı bereketli canla başla savunduğum ülkemde 3000 tane sözleşmeli er erbaş a kadroda yer mi yok ne diyim daha kime neye derdimizi anlatalım yorulduk derdimizi anlatmaktan inşaALLAH sayın Cumhurbaşkanım bizim sesimizi duyar derdimizin dermanına ulaşan yolu Bi an önce ulaşmamızı sağlar arz ederim
  • Erdoğan ateş
    1 ay önce
    Allah sizden razı olsun sesimizi duyuruyorsunuz