Sibel Bingöl

Sibel Bingöl

[email protected]

" Bir şey yok, ateşin önüne kova koyduk ona vuruyoruz"

10 Nisan 2023 - 13:04 - Güncelleme: 11 Nisan 2023 - 08:17

Bugün ilk defa Twitter’da bir sohbet davetini kabul edip katıldım. 10 binlerce hatta 50, 60 bin kişinin aktif bulunduğu sohbet. Eminim ki görev başında olmasalar 200 bin kişi olurdu. 
Dinlediklerim karşısında sonsuz bir sözcük hafızasına sahip olsanız da öyle bir an gelirki kaburganızın ortasındaki cenaze sarsılır, susarsınız ve gözlerinizden akan iki yaş anlatır acze dönen gerçekliği.

20 yıla yakın profesyonel bir iş geçmişim var neredeyse her statüden, profilden,  siyasi partilerden tutun her cemiyetten insan tanıdım, bir çok derneğin basın sözcüsü oldum. Fakat ilk defa gerçek bir teşkilatlanmaya şahit oldum. Hiçbir çıkarları yok, sadece hak ettikleri çalışma şartlarını istiyorlar.

Bu teşkilatın başında da liderliğin bütün üstün vasıflarının tamamı mevcut, hatta fazla bir mesaisi de var diyebilirim. Sadece emeğini, aklını, nefesini, gücünü ortaya koymuyor; bütün kalbini ve ömrünü de bu davaya adamış, insan olmanın en üstün vasıflarıyla;
200 bin kişiye kale olmuş, bir başkan.

 Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali TİLKİCİ. 



Türk milletinin can damarı Uzman Çavuşların başkanı. Hani haberlerde göz yaşlarıyla uğurlanan, bayrağımıza sarılı olarak gördüğümüz en fazla şehit olan askerlerimiz. Bir iki ah, vahla, bir iki sloganla ciğerimizi dağlayıp üç günde unuttuğumuz. Uzman Çavuşlar ve bu uzman yiğit askerlerin, 37 yıldan  beri özlük hakları için mücadele eden Federasyon Başkanları. Ben bu federasyonu uzman çavuşların kalesi olarak zihnime yazdım. Konuşmaya katılan herkesi gözyaşlarıyla dinledim.Tek yürek, tek ses olmuş, uzman çavuşlar.

-Federasyon Başkanı Ali Tilkici, peki 37 yıldan beri ne için mücadele ediyor dersiniz? 

“ Bu vatan evlatlarının verilmeyen hakları için.”
Şu anki çalışma şartlarını soracak olursanız:”Hiç bir hakları yok!” Tek hakları cephede en önde olmaları ve en riskli bölgelere gönderilmeleri. Gerçekten tek  bir söz bile abartmıyorum, şiirsel yada ajitasyon değil net ve açıkça yazıyorum.
Bu kahraman uzman çavuşlara vefamız yok mu? Sadece vefa borcumuzu ödesek yeter. Kadro olmadığı gibi sözleşmeye tabi tutulup bütün hakları çizilmiş durumda: Çalışma, nöbet yönetmenliği yok, mesleki güvencesi, sicil yönetmenliği olmadığı gibi sağlık yönetmenliği de yok.”

Bugün,Twitter sohbet odasına katılan bir uzman çavuş sağlık yönetmenliği ile ilgili yaşadığı bir durumu şöyle ifade etti: “ Suriye’de görevde ilken kaza kurşunu ile başımdan yaralandım. Kaburgamda da kırık vardı, sırtımdan da darbe almıştım. Hastanede  bana 90 gün içinde iyileşmezsen, iş akdine son verilecek dediler. O ara eşimde hamileydi ve ben 40 günün sonunda kaburgamda kırkla, 42 kiloluk çantamı sırtlayıp göreve gittim. Biz bu vatan için kolumuzu, bacağımızı veriyoruz. Canımızdan da geçtik sadece biz şehit olursak  arkamızda bıraktıklarımız güvencede olsun istiyoruz. Kadrolaşmak hakkımız, sadece bunu istiyoruz” dedi.

Bir başka Kahraman Askerimiz ise: “Hakkınız ödenmez dediniz, hakkımızı ödemediniz.”  Başkanları Ali Tilkici’nin kendilerine verdiği değer için minnet borçlarıyla “ Hakkını ödeyemeyiz Başkanım Allah razı olsun senden” dediler.



Konuşmaya Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa SARIGÜL’de katılarak, Uzmanlara her zaman destek olacağını haklarının verilinceye kadar bu mücadelede ne gerekiyorsa yapacağının sözünü de verdi. Mustafa SARIGÜL: “Altı aydan beri uzman konusuyla yakından ilgileniyorum. Bu konu siyaset üstü bir konudur. Gerçekten de vatan savunmasının sözleşmesi olmaz. Bütün partilerin grup başkanlarıyla ayrı ayrı bu konuyu özel olarak konuşup uzmanların kadroya geçme haklarını elde edinceye kadar mücadelenizde elimden geleni yapacağım. Uzman konusu vatan konusudur, bayrak konusudur. Aynı hassasiyetle ihmal edilemeyecek unsurdadır. Her zaman haklı mücadelenizde yanınızda olacağım.”dedi. 



Konuşmaya katılanlardan biri de, Refah Partisi İstanbul Milletvekili Adayı Mustafa Kazım Alpay oldu. Konuşmasından anladımki uzun zamandır uzmanlara destek oluyor ve bu mücadele için çaba harcıyor. Böylesine temiz ve açık bir zihinle ülkemiz için çok faydalı işlere imza atacağına yürekten inanıyorum. Uzman Çavuşlara: “Önemli olan hayırda yarışmak. Hayırlı hizmetlere vesile olmak. Hakkın verildiği, adaletin dağıtıldığı, demokratik hakkınızı elde edene kadar; haklı taleplerinizi elde edene kadar mücadeleye devam edeceğim.”dedi. Ayrıca M.Kazım Alpay ikinci defa da konuşmaya 
katıldığında:”İnsan onurunu yaşatmak için hep birlikte, omuz omuza mücadele edeceğim. Yeterki siz uzmanlar bir birinize kenetlenmeye devam edin. Zafer çok yakın buna inanıyorum. Kazananlar inananlardır.”dedi.

Türk Silahlı Kuvvetler 49 maddelik bir önergeyi TBMM’ne sunmuştu, bu önerge 6500 uzmanın iş feshine son verileceği ve yine bütün özlük haklarından olacakları maddeleri de içerdiği belirtildi. Başkan Ali Tilkici’nin girişimleri, çabası sayesinde iptal edildiği belirtildi.



Bu yasanın iptali için Osmanlı Ocakları Başkanı Kadir CANPOLAT’ında destekleri söz konusu. Kadir Canpolat:”Uzman çavuşların kadro hakkarı için Osmanlı Ocakları Ocak Partisi sözünde duracak, mutlaka uzman çavuşlarımızın hak ettiği o kadroyu alacağız.”dedi.

Ali TİLKİCİ, her fırsatta konuşmaya katılarak uzmanlara desteklerini ve bu mücadeleye başarılı oluncaya kadar devam edeceğini belirtti. 
Bir uzman askerimizin konuşmasında ağlayarak:” Başkanım bizi hep hakir gördüler, hep değersiz olduk. Çok arkadaşımın tabutunu sırtladım”diyince. Çok duygusal anlar da yaşayan Ali TİLKİCİ: “Aslan evlatlarım, ötelenen örselenen olmayacağız. Kimseye kendimizi, rütbemizi küçük düşürmeyiz. Yiğitlerim, yanınızdayım”dedi. Twitter sohbet odası değilde tam bir aile ortamı olan platforma uzmanların çocuklarının okuduğu şiirler ve Ali Dede hitapları renk kattı. 

Biz, milli birlik ve beraberlik şuurunda olan Türk milleti, bu vatan evlatlarının “Ezan  susarsa, vatan tehlikedeyse git gelme, oğul.” Diyen anaların evlatlarına bugün sahip çıkmalıyız.
Ne yapabiliriz ki? Demeyin, lütfen….
O kadar çok şey yapabiliriz ki. Yeterki isteyelim. 

Önerilerim: Öncelikle sanatçılarımız el atmalı bu konuya. Şu an aklıma gelenler, Ajda Pekkan, Tarkan, Orhan Gencebay, Sultanımız Türkan Şoray ve  Cem Adrian daha nice gönlümüze taht kurmuş sanatçılarımız. Seslerinize uzman çavuşları  katar mısınız? Lütfen…
-Medya sektör liderleri, Acun Ilıcalı. Konuyu en azından günde bir kere paylaşır mısınız?
-Bürokratlar, siyasi parti liderleri, sadece mitinglerde değil, gönüllere de konuşabilir misiniz?
-Dernekler, cemiyetler ve iş insanları en azından bir defa gündeminize alıp neler yapabiliriz diye tartışsanız eminin çok adım atmış oluruz.
-Sokaktaki canlar için mücadele edenler.
-Kadın haklarını, insan haklarını savunanlar, uzman askerlerimizi duyuyor musunuz?

Biz, birlikte milli birlik beraberlik şuuruyla her zorluğun, enkazın altından kalkabiliriz. Bu topraklarda yaşayan hiç bir Türk, haksız bir duruma, sessiz kalamaz. Kalırsa, kalbini ya da genleri bir araştırsın.

YouTube’lar, İnstagram ve TikTok fenomenleri hadi bu defa mücadelemiz uzmanlarımızın hakları  için olsun, lütfen….
Sadece kadrolaşmak istiyorlar.

Afrin Şehidimiz Uzman Çavuş Fevzi Gürsu’sun telefonda silah sesleri duyan annesi merak içinde kalmasın diye, söylediği son sözü sloganımız olsun:
” Bir şey yok, ateşin önüne kova koyduk ona vuruyoruz.”

Bütün bu çabalarımızın sonucunda Türk Silahlı Kuvvetleri 49 maddelik yasa önerisinde bu defa uzmanların kadro ve yaşam haklarını iyileştirecek tedbirler sunacaktır. Son nihai karar tabi bu durumda Cumhurbaşkanlığının onayıyla 37 yıldan beri var olan emekler, ödenen bedeller amacına ulaşmış olacak. Yürekten inanıyorum, hiç bir çaba sonuçsuz kalmaz. Üstelik burda derin anlamlar ve güçlü bir sadakat var. 

Uzman Çavuşlar Federasyon Başkanı Ali TİLKİCİ’ yi Twitter sohbeti başladığında aradım. O kadar saygılı, naif ve babacan bir ifadeyle konuştu. Sohbet odasında konuşmamızdan bahsedip:” Bir gazeteci kardeşimin sorularını sohbet bitiminde cevaplayacağım.” dedi. Başkanım sizi dinledikten sonra, kalbime söz geçirsem zihnim durmadı. Affedin,lütfen. Bugün o konuşmaları duyup yazmadan geçemedim. 
Başkanımızla röportajımızla burada buluşuncaya kadar, hoşça kalın.

Ne demiştik?

” Bir şey yok, ateşin önüne kova koyduk ona vuruyoruz.”

YORUMLAR

  • 71 Yorum
  • Garip uzman çavuş
    1 yıl önce
    Allah razı olsun bizim için çözüm olmasa bile sizler gibi hakkı savunan değerli insanların olduğunu bilmek şehitlerimizin ruhlarını şad edecektir.
  • Sibel Yılmaz
    1 yıl önce
    Gerçekten de bu uzmanlar beni hep ağlatıyor. Öyle güzelsiniz ki… Bütün yorumları okuyorum her birinize ayrı ayrı en derin teşekkürlerimi sunuyorum. Bütün uzmanların güzel kalbine selam olsun
  • İsmail ş.
    1 yıl önce
    Sibel hanım Uzman Çavuşlara verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederiz
  • Gökhan Bey
    1 yıl önce
    Sayfanızda bize de yer verdiğiniz için teşekkür ederim
  • ATİLLA TÜRKER
    1 yıl önce
    Sibel hanım destekleriniz için tşkler kahramanların sesisine ses verdiniz. 3_5 Kişilik grublar bile hakkını aldı vatan için can veren şehit adayları alamadı milyonlarca feryat duyulmadı verilen sözler tutulmadı yazıklar olsun diyoruz. Bu işin vebali var kahramanların hakkıdır Kadro vatan Savunmasının Sözleşmesi Olmaz.
  • Mavi bereli
    1 yıl önce
    Mükemmel bir yazı ve mağduriyet kaleme almışsınki sizi canı gönülden tebrik ederim
  • Mavi bereli
    1 yıl önce
    Mükemmel bir yazı ve mağduriyet kaleme almışsınki sizi canı gönülden tebrik ederim
  • J. II. Kad.Uz.Çvş.
    1 yıl önce
    Yüreğinize sağlık çok teşekkür ederiz Sibel hanım varlığınız daim olsun
  • Kızılelma
    1 yıl önce
    Bu tür mağduriyet lerin dile gelmesi ülkemiz için önemli.Biran önce çözüme kavuşturmak gerekir
  • Mustafa çabuk
    1 yıl önce
    Allah razı olsun sağolun var olun
  • Uzm.Çvş
    1 yıl önce
    O Güzel Yüreğinizden Kalbinizden Allah Razı Olsun UZMAN ÇAVUŞLARIN Sesi Olduğunuz İçin
  • Bülent ÇELİK
    1 yıl önce
    Kahraman Uzman Çavuşlar hakkındaki mesleki güvence sorunlarını dile getiren kaleminizin mürekkebi hiç bitmesin, Sibel Hanım, çok teşekkür ederiz.
  • Hüseyin EDİS
    1 yıl önce
    Kahraman Uzman Çavuşların sesini duyurduğunuz için minnettarız teşekkür ederiz. Vatan Savunmasının Sözleşmesi Olmaz KADRO HAKTIR diyoruz. #UzmanÇavuş
  • Kerem Akbulut
    1 yıl önce
    Teşekkür ederiz Sibel hanım mağduriyetlerinizi dile getirdiğiniz için
  • Mert b.
    1 yıl önce
    Biz bir ateşin içine girdik hakkımızı savunan herkese teşekkürler
  • Emre S.
    1 yıl önce
    Sibel hanım sesimiz olduğunuz için tüm camia adına çok teşekkür ederim.
  • Bilal Ölmez
    1 yıl önce
    Teşekkür ederiz Sibel hanım yüreğinize ağzınıza sağlık Allah razı olsun
  • K.E
    1 yıl önce
    ALLAH razı olsun Uzman Çavuşlar mesleki güvence bekliyor
  • Emirlerin emiri
    1 yıl önce
    Gerçekten teşekkür ediyiroruz gören gözlere Görüpte görmeyen gözleride Allah'a havale ediyoruz Elinize emeğinize sağlık Sibel hanım
  • İdris EVREN
    1 yıl önce
    Sibel Hanım öncelikle bizleri kaleme aldığınız için, sesimize ses olduğunuz için teşekkür ediyoruz, Allah sizlerden razı olsun inşallah. Başkanımız sayın Ali Tilkici Komutanımızın herzaman yanındayız Allah'ın izniyle hep beraber, birlikteliğimizi bozmadan ve siz değerli insanların desteğiyle sorunlarımız çözüme kavuşur inşallah vesselam...
  • Musa D.
    1 yıl önce
    Sibel hanım yüreğinize sağlık çok teşekkürler uzman çavuşlara verdiğiniz destekten dolayı sizlere minnet tarız Allah razı olsun sizden ve sizin gibi düşünenlerden çok çok teşekkürler.
  • Uzm. Çvş.
    1 yıl önce
    Uzman Çavuş camiasının sesi olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz. Sibel Hanım
  • Emre Kartalmış
    1 yıl önce
    Çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Sibel hanım
  • Halil İbrahim BOZKURT
    1 yıl önce
    Bu güzel yazınız için sonsuz teşekkür ediyorum.Yüreğinize sağlık.Biz yiğitler her daim Vatanımıza canımızı siper etmeye devam edeceğiz.Yeter ki bizleri yok saymasınlar !
  • Murat topal
    1 yıl önce
    Çok güzel kaleme almışsınız elinize yüreğinize sağlık Allah razı olsun sizden de
  • Türkoğlu
    1 yıl önce
    Allah razı olsun sağolun varolun
  • By07
    1 yıl önce
    Uzman cavuslara kadro haktır parkta çiçek ekene kadro verilirken vatan için Can ekenlere kadro ödül değil haktır
  • Ömer
    1 yıl önce
    Uzman Çavuşlar Ulusal Güvenliğin temel unsurudur. Vatanın öz çocuklarına neden kadro vermiyolar Vatan de onlara... Onlar canlarını bırakırlar bu Vatan uğruna..
  • Muammer BAŞ
    1 yıl önce
    Uzmanların sesi olduğunuz için çok teşekkür ederim
  • M. İ
    1 yıl önce
    Elinize yüreğinize sağlık gerçekten çok iyi bir ifade evet Cephede en önde ödülde her zaman en sonda Uzman Çavuşlar var. Bu işin çözüm noktası MSB ni ve Meşru hukumetimizdir onlardan uzman Çvs ailesi olarak tek isteğimiz Mesleki güvence Kadro gelecek kaygısı duymadan vatana millete hizmete devam etmektir
  • Toklu24
    1 yıl önce
    Sayısız Kahranlıklar karşılığında 37 yıldır bitmeyen, kangren olmuş mağduriyetler. Çok teşekkür ederiz Sibel YILMAZ Hanım Allah razı olsun İnşaallah görülecek duyulacak buna inanıyoruz artık uzman çavuş'lar size minnettar.
  • Şahin
    1 yıl önce
    Allah sizden razı olsun sesimiz oldugunuz için teşekkürler.
  • Atsız
    1 yıl önce
    Bu kadar anlamlı bi yazı görmedim ağzınıza sağlık
  • Kemal yigit
    1 yıl önce
    Sayin Sibel Yılmaz hanımefendi öncelikle çok teşekkürler, Uzman Çavuş’lar için kaleme.aldiginzi bu yazınızda kalbinizi bırakmış gibisiniz, bizde bunu gördük, çünkü vatan millet için yüreği ni bedenini ortaya koyan kahramanlar kalbiyle yaşıyor mesleğini. Yazınız muhteşem ötesi, asker olamayan birinin hemde bir bayanın yazdığına inanmak zor, fakat siz yüreğinde vatan millet ve adalet sevgisi dolu bir insan olarak yazdığına bu yazıyı ve durum çok iyi anlatılıyor. Elinize emeğinize yüreğinize sağlık, çok teşekkürler. Allah razı olsun
  • Gürkan Uygun
    1 yıl önce
    Okurken nefesim kesildi Allah yardımcınız olsun inşallah yiğitler
  • ALİ
    1 yıl önce
    Allah razı olsun sayın Ablam Sesimiz oldunuz kırık kaburgayla göreve giden çok arkadaşımız var
  • Tuğberk
    1 yıl önce
    Daha bu yazılanlar ne ki Devletimiz bizi ve ailemizi öksüz ve yetim bıraktı uzman Çavuşlara kadroyu çok gördü biz hem içeride hem dışarıda savaşıyoruz
  • Erhan Cebe
    1 yıl önce
    Biz uzman çavuşları herkes duyuyorda bir reis duymuyor verin artık şu kadroyu bu yiğitlere
  • Mustafa Özdemir
    1 yıl önce
    Çok teşekkür ederiz varolun
  • Mustafa KANAL
    1 yıl önce
    Keşke birazda devlet baba bize kulak verseydi.Çok teşekkürler Sibel hanım
  • B.B.03
    1 yıl önce
    Uzman çavuşların sesi olduğunuz için teşekkür ederiz
  • Efe
    1 yıl önce
    Tesekur ederiz
  • Mustafa
    1 yıl önce
    Mükemmel bir yazı ve mağduriyet kaleme almışsınki sizi canı gönülden tebrik ederim
  • Mustafa
    1 yıl önce
    Mükemmel bir yazı ve mağduriyet kaleme almışsınki sizi canı gönülden tebrik ederim
  • Ömer yardımcı
    1 yıl önce
    öcelikle yüreğinize saglik bazen insan hayatta beyinde herşeyi bitirir bütün umutlar biter sonra gecmiş den gününü tekrar düşünür hadibe bir işık derya sizler bizim için o ışıklarsız
  • Osman KORKMAZ
    1 yıl önce
    Çok teşekkür ederiz bize değer verip destek olduğunuz için.Bizi bir nebze kaleme aldığınız için.İyiki varsınız.
  • Ali A.
    1 yıl önce
    Çok teşekürler uzman çavuşlara ses oldunuz
  • Halil SONĞUR
    1 yıl önce
    Çok teşekkürler
  • Yasin
    1 yıl önce
    İnşallah Büyük bir hasretle bekliyoruz
  • Ramazan ARİ
    1 yıl önce
    Yüreğinize sağlık Sibel Hanım. Duyarlılığınız için çok teşekkür ederiz
  • Uzman çavuş
    1 yıl önce
    ❤️❤️❤️❤️❤️
  • İlhami BARDİ
    1 yıl önce
    Sibel YILMAZ hanım bir uzman çavuş olarak yazınızı okudum ve desteğiniz beni gururlandırdı şahsım ve camiamız adına çok teşekkür ederim
  • Yasin Ç.
    1 yıl önce
    Uzman Çavuşlara vermiş olduğunuz destekler için teşekkür ederiz, sesimize ses olanlar varolsunlar
  • J. Ö. H. Abdullah Koska
    1 yıl önce
    Allah sizden razı olsun inşallah
  • Ali şen
    1 yıl önce
    Okurken kendimi okudum.Emeginize sağlık
  • SELÇUK UZM.
    1 yıl önce
    ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK UZMAN ÇAVUŞ KARDEŞLERİM ADINA SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ
  • Süleyman Aktaş
    1 yıl önce
    Teşekkürler hanım efendi ilginizden dolayı
  • Hasan
    1 yıl önce
    Çok teşekkürler bizi en iyi siz anlamışsınız başarılar dilerim.
  • Banu TURAN
    1 yıl önce
    Gerçekten inanılır gibi değil bizim askerimize verdiğimiz kıymet bu mu ? Dünyanın hangi ordusunda personelinin hakları bu kadar gasp ediliyor. Okuduktan sonra vay ve diye diye şaşkınlık duydum uzman çavuşlar için çok üzüldüm ve Türkiye Süper güç olsa bile bu saaten sonra benim için Kenya'dan farkı yoktur. Bu ADAMLARIN HAKKLARI VERİLMEDİKÇE.
  • Kimsesiz kimse
    1 yıl önce
    Anlattıklarınız da fazlası yok, daha yazılmaya nı bile var diyebilirim. Bu söylediğim eleştiri değildir kesinlikle beni yanlış anlamayın. En basit en gerçek olarak şunu yazabilirim. Belimde muhtemelen fıtık var ağrısını bir çok gün çektim ve dik duramadan yarım yamalak yürüyerek görevimi ifa ettim. Eminim bunu okuduğunuz da "Ah be kardeşim gitsene hastaneye" diyeceksiniz fakat. Atılırmıyım korkusuna kan vermeye korkar oldum ki fıtık kesin atılma sebebi kötürüm kalana kadar görevime devam edeceğim. Bizler göreve giderken helalleşip gidiyoruz, ölmekten değilde sizlerin basit gördüğün ve gerçekten basit rahatsızlıklar yüzüne meslekten atılmaktan korkuyoruz. "Çay getir" denildiğinde benim görevim "BU" diyemiyoruz çünkü botun boyasız kıyafetin ütüsüz denilerek tutanak tutulup işimizden oluyoruz. Yazacak o kadar şeyler var ki "hadi oradan" diyecekler bile vardır ..
  • Sessiz ciglik
    1 yıl önce
    Okadar guzel anlatmişsinizki Allah razi olsun duygulanmamak elde degil
  • .
    1 yıl önce
    Teşekkürler
  • Öztürk yazıcı
    1 yıl önce
    Evvelce gidenlerin asil ruhları şad olsun geride kalan kahraman uzman çavuşların Allah yardımcısı olsun. Vatan toprağını kanıyla sulayan uzman çavuşlara kadro helaldir.
  • Ercan Erşan
    1 yıl önce
    Sibel hanım elinize bileğinize kaleminize ve özellikle yüreğinize sağlık uzman çavuşlara vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ederiz
  • Recep
    1 yıl önce
    @alitilkici38 ağzınıza yüreğinize sağlık
  • Hakan YALÇIN
    1 yıl önce
    İlginiz için teşekkürler. Vatana can veren kahraman Uzman Çavuşlar'ın sesi oldunuz.
  • İshak Tetik
    1 yıl önce
    Camiam ve kendim adına size çok teşekkür ederim. Bizlerin sorunlarını en doğru şekilde dile getirdiğiniz için .Sizden allah razı olsun
  • Ercan SEZGİN
    1 yıl önce
    ” Bir şey yok, ateşin önüne kova koyduk ona vuruyoruz.” Yüreğinize, kaleminize sağlık. Bizlerin dağlar gibi sorunlarımıza ferman ve derman olmaya çalıştığınız için sonsuz teşekkürler.
  • İbrahim aydın anıt
    1 yıl önce
    Bu güzel yazınız için size sonsuz teşekkürler
  • Garip
    1 yıl önce
    Destekleriniz için çok sağolun. Anlattıklarınızın ekisiği var fazlası yok. Hiç bir hak verilmesede Devletimiz Milletimiz Bayrağımız için ölmeye devam edeceğiz bir milim hedefimizden şaşmak yok
  • D.Can Yavuz
    1 yıl önce
    Teşekkür Ederiz Güzel düşünceleriniz için VATAN SAVUNMASININ SÖZLEŞMESİ OLMAZ diyoruz herzaman Vatan Millet emrindeyiz