Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

TAŞERON İŞÇİLERİN UMUTLARI TÜKENDİ…

26 Aralık 2016 - 20:00

Merhaba sayın okuyucularım bu hafta kamuda çalışan taşeron işçilere değinmek istiyorum. Eski başbakan Ahmet Davutoğlu seçim vaadi olarak kamuda çalışan 720 bin taşeron işçilere kadro verileceğini açıklamıştı üzerinden 1 yıl geçti halen değişen birşey olmadı.

Şimdiki başbakan Binali Yıldırım’da kadro bu ayın sonunda verileceğini açıklamıştı ama gel gelelim bu durum hiç değişmedi ve taşerona kadro deyim yerindeyse başka bahara kaldı en son konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2017'yi işaret ederek, "Haklarını güvence altına alacağız" dedi. Bakan Müezzinoğlu, "Bu konuya 2017'de bakacağız. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekonomimizi toparlayıp önümüzdeki dönemde görüşeceğiz. Haklarını güvence altına alacağız ama bu memuriyet olmayacak" dedi. "Kamu personeli reformunun hayata geçirilmesi halinde kamudaki tüm personeller memnun kalacak. Taşeron işçiler kamuda istihdam edilirlerse, aldıkları maaşlar sabit kalacak ve özel sözleşmeli personel statüsünde istihdam edilecekler. Bu da demek oluyor ki, taşeron işçi kadrolu değil, sözleşmeli personel olacak, Yönünde açıklama yapmıştı tam tarihde verilmedi aslında 2017 diye açıklama yaptı acaba bu 2017’nin hangi ayında gerçekleşecek yoksa 2017’nin Aralık ayına mı kalacak yine!

 İşçilerin artık sabrı kalmadı maalesef Arap saçına döndü bu durum, Benden söylemesi bu işçiler şuan hükümete kızgın umarım biran önce bir çözüm bulunur. Kalın sağlıcakla

Yeni yılın tüm insanlığa huzur getirmesi dileği ile herkesin yeni yılı kutlu olsun…              

YORUMLAR

  • 0 Yorum