Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

İzmir'de Sivrisinek İstilası ve İlaçlama Yetersizliği

01 Temmuz 2023 - 12:43

Merhaba sayın okuyucular

Sizlere bu haftaki yazımda İzmir’de birçok vatandaştan gelen şikâyetleri dile getirmek istiyorum. Konumuz ne yazık ki Sivrisinekler, Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle özellikle Türkiye'nin kıyı kesimlerinde çok sık görünen sivrisinekler adeta vatandaşları canından bezdirmiş.

İzmir’de birçok belediye bu yıl ilaçlamada geç kaldığını vede şuan ara bir ilaçlasa dahi yetersiz kaldığı belirtmek istiyorum. Birçok vatandaşlardan ilaçlama konusunda şikâyetlerin geldiğini bu duruma belediyeler bir an önce çözüme kavuşturmasını istiyoruz diye ardı ardına talepler geliyor.

Vatandaşlar olarak maalesef pencerelerimizi açmaz olduk. Özellikle şikâyetlerin geldiği ilçeler Foça, Buca, Konak, Menderes, Çiğli.

Şahsen kendimde belediyelerin ilaçlama yaptığını pek göremedim, Aslında larva dönemi öncesi yapması gereken ilaçlamada yetersiz ve zamanında ilaçlama yapmamasından dolayı şuan İzmir halkı bu problemi geçen yıla nazaran daha sık yaşıyor.

Vatandaşların talebi bu sivrisinek sorununu bir an önce belediyelerin çözüme kavuşturmasını çok sık ilaçlanmasını talep ediyor.

Kalın sağlıcakla…

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum