Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

ARTIK EV VE ARABA ALMAK MUCİZE…

13 Nisan 2022 - 14:02

Merhaba sayın okuyucular! Sizlerle Ev ve Araba konusunda yaşanan anormal fiyat artışları ve her ikisinin de lüks olduğunu paylaşmak istiyorum. 
Bundan sonra kazancı 15 bin altında olanlar ev ve araba sahibi olamayacak. Çünkü ev fiyatları yüzde 300 artmış keza araba fiyatları da aynı şekilde yükselmiştir. 
Geçen yıl Çiğlide 10-15 yıllık binadan 2.el ev almak 200-350 bin arasındaydı. Şimdi ise bu ev fiyatı 600-800 bin bandında… 
Şimdi asgari ücretle çalışan nasıl ev alacak doğrusu merak konusu.
Diyelim 500 Bin konut kredisi çektin aylık ödemesi ortalama 8 Bin…
Hadi diyelim işçiyi geçtim bir memur krediyi çekmeye kalksa maaşının yüzde 80’nini krediye verecek e o zaman nasıl geçinecek.
Hadi eski, konuttan ev almayı da geçtim bugün bakıldığında sıfır 2+1 konut alsan bile 800 binin üzerinde bırakın 2+1-3+1’i 50-65 metrekare arası 1+1 daireler bile 500 binden başlıyor bu nasıl olacak. Artık kimse ev sahibi olamayacak 1 milyon verip ev alanlar zengin insanlar ya asgari ücretli ve memurlar nasıl ev alacak hatta ev alacaklar.
Bana göre bu fiyatların artması hem enflasyon hem de yabancıların konut almalarından dolayı çünkü yabancılara 1 milyonu bizim 10 katımız. Haliyle büyükşehirlerde yabancıların konut sahibi olduğunu sürekli medyadan takip etmekteyiz.
Ülkemiz maalesef göç alan ülkeler arasında göç aldığı insanlar ise malumunuz tahmin ettiğiniz gibi Araplar.
Adamlarda para çok 250 bin dolar verip Türkiye’den gayrimenkul alıp çifte vatandaşlık alabiliyor.
Ayrıca artık kiralık ev bulmak İzmir’de çok zor ha elbette var en kötü ev bile 2 Bin ’den başlıyor. Oda ev demeye bin şahit. Orta düzey bir ev kiralasan bile 3 Bin ile 4 Bin arası şimdi asgari ücretli ve emekliler nasıl kiralık evde oturacak.
Umarım ev sahipleri biraz insafa gelir fiyatları aşağı çeker,  yoksa artık insanlar ev almayı rüyasında bile göremeyecek.
Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Emrah çiçek
    1 yıl önce
    Hayat pahalligindan bizler nasıl kurtulacağız ev kiralari almış başını gidiyor gecinemiyoruz