Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

BİRAZ VİCDANLI OLUN!

28 Temmuz 2022 - 14:29 - Güncelleme: 28 Temmuz 2022 - 15:05

Merhaba Sayın okuyucular

Aylar önce “ARTIK EV VE ARABA ALMAK MUCİZE” diye bir yazı kaleme almıştım.

Fakat gelin görün ki; hiçbir şey değişmemiş aksine daha da vicdansız olmuş insanlar…

İzmir’de ev fiyatları uçmuş durumda keza kiralarda dudak uçuklatacak cinsten.

Soruyorum size? ev sahipleri 1+1 ev kiraları 3500 TL’den başlıyor bu dediğim evde anca bekâr ve öğrenciler yaşayabilir.

Şimdi çocuklu bir aile 3+1 bir evde de oturmak isteyecektir. Haliyle oturmak zorunda… Çünkü o eve anca sığarlar. 3+1 ev fiyatları ise 4.000 ile 6.000 TL arasında değişiyor. şimdi asgari ücret 5.500 TL olduğuna göre vatandaşlar nasıl ev kiralayacak. Hadi evi kiraladı diyelim aldığı maaşı kiraya verecek bu insan nasıl geçinecek hiç düşünen var mı acaba.
Malumunuz 1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olan ve kira oranlarını yüzde 25 ile sınırlayan kira düzenlemesi, uygulaması yapılmıştı. Bu düzenlemeyi maalesef hiç kimse uygulamıyor.

Mağdur olan vatandaşlar geçim derdinde ve kiralık ev bulmakta zorlanıyor çok yakında Üniversiteler açılacak birçok öğrencide ortaklaşa kiralık bir daire tutup 2-3 kişi ile kirayı bölüşecekler. Tek başına tutamazlar çünkü çok pahalı.

Öğrencilerin birçoğu ise para kazanmak için part-time işlerde çalışarak kendi kiralarını karşılamak zorunda kalıyor.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği tarafından açıklanan raporda Türkiye genelinde kiralar son 1 yılda %156, son 4 yılda ise %234 artış gösterdi. İzmir’de ise % 172 artış göstermiş.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yeni sosyal konut projelerimizi, önümüzdeki ay itibarıyla cumhurbaşkanımızın vereceği büyük bir müjdeyle duyuracağız. Diye açıklamada bulunmuş 81 ilde başlayacak olan sosyal konut projesinde umarım Dar gelirli vatandaşların tümü faydalanır.

NOT: Ev kiralamak isteyenler ise Memur olmak zorundaymış birde kefil getirecek. Memur olmayanlar ise boşuna ev bakmayın size kimse ev kiralamayacak.

Yazık, Yazık ve çok Yazık...

Kalın sağlıcakla…

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum