Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

CHP İZMİR İL BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR

26 Ekim 2022 - 21:31 - Güncelleme: 27 Ekim 2022 - 13:24

Genel seçimler öncesi partilerin il başkanlığı için kongre süreçleri başlamış durumda. Bazı il başkanları Milletvekilliği için istifa edip yeniden il başkanlığı için aday olamayacak.

Aziz Kocaoğlu'nun, Olgun Atila'nın il başkanı olması için mücadele ettiği yadsınamaz bir gerçek. Kendisinin de Milletvekilliği için daha önce beyanları var. Ama ben bunun gerçekleşmesini mümkün bulmuyorum. Zira hatırlayacaksınız; Aziz Kocaoğlu belediye başkanı olduğu dönemde kurultayın toplanması için Kılıçdaroğlu'nun karşısında yer alarak Muharrem İnce için imza toplamıştı. Bu mümkün olur mu bilmiyorum ama olursa da şaşmamak lazım. İzmir CHP İl Başkanlığı için eski Bornova belediye başkanı Olgun Atila’nın ismi ön planda ancak, atanacak mı yoksa yönetimden mi seçilecek konusu hala aşılabilmiş değil. O yüzden bu durumun önce açıklığa kavuşması gerekir diye düşünüyorum. Şuanda Olgun Atila hemen her gün belediye başkanlarını ve partinin önde gelenlerini ziyaret ediyor.

Ama bence biri il Başkanı olacaksa o isim örgütü ayağa aldıracak, İzmir’i karış karış bilen sözüne itimat edilen Musa Çam olmalı. Ya da Musa Çam'ı aratamayacağını düşündüğüm Umut Tekin olmalı.

Yine şimdiden CHP Parti Meclisi Eski Üyesi Hüseyin Saygılı da il başkanlığı için yeşil ışık yakmış durumda.

Kararı kim verecek, kim il başkanı olacak sizlerle birlikte bekleyip göreceğiz…

Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

  • 0 Yorum