Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

İzmirlilerin En Önemli İki Problemi

17 Ağustos 2023 - 08:36

Merhaba sayın okuyucular bu haftaki yazımda İzmir’in ilerde yaşayabileceği 2 büyük problemden bahsetmek istiyorum.
 
Birinci problemimiz yıllardır kangren olan çöp sorunu, İzmir uzun yıllardır çöpünü Çiğli Harmandalı’nda bertaraf ediyor. 1992 yılından beridir İzmir’in tüm çöpleri buraya boşaltılıyor ve artık İzmir’in çöpünü Harmandalı kaldırmayacak halde ve en kısa sürede yeni yer konusunda çözüm bulunması gerekiyor. Daha önce Menderes ilçesi olarak yer gösterilmiş lakin Menderes’iler buraya çöp tesisinin yapılmasını istememişti.
 
Şimdi sormak lazım hiçbir ilçe kendi ilçelerine Çöp tesisi kurulmasını istemiyor peki o istemezse bu istemezse bu çöpler nereye gidecek.
 
Benim önerim kırsal bir alan seçilsin yani ormanların yeşillerin olmayacağı bir yer bakılsın.
 
İkinci problemimiz Hastane durumu İzmirli vatandaşlar diyor ki; Şehir Hastanesi yapıldı eyvallah Şehrimize yakışacak önemli bir sağlık kompleksi lakin ulaşım konusunda ciddi sorunlar var. Vatandaş;  Balçova’dan veya Bozyaka’dan bir hasta oraya nasıl gidecek diye soruyor.  Acil bir hasta ambulansla gitse dahi uzak olduğu için zaman kaybı yaşayacak ve belki acil hasta yolda hayatını kaybedecek.
 
Benim edindiğim kulis bilgilere istinaden İzmir Tepecik eğitim ve Araştırma hastanesi ve Bozyaka hastanesi kapatılacak yönünde… 
Diğer ikinci öğrendiğim bilgi ise kapatılmayıp küçük bir hastane olarak bazı bölümleri hizmet verecek.
 
Hadi diyelim ulaşım olarak Metro İZBAN olsa çok muhteşem olacak ama maalesef hastanenin bulunduğu konum dağ başında oraya bu iki projenin olması imkânsız sayın yetkililer bu konuda ne gibi çözüm üretecekler hep beraber takip edeceğiz.
 
Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

  • 0 Yorum