Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

Okulların Velilerden İstediği Paralar Akla Zarar…

06 Ekim 2022 - 11:57 - Güncelleme: 06 Ekim 2022 - 12:00

Merhaba sayın okuyucular sizlere bu haftaki yazımda okulların velilerden akla zarar şekilde istediği paralardan bahsetmek istiyorum.
Bahsettiğim okullar özel okullar değil Devletimizin okulları örneğin, Fotokopi,Temizlik,Klima,Masa Örtüsü, Perde ve daha enteresan olanı Okul boyanacakmış o yüzden para lazım. Şimdi bu paraları veliler ödeyecekse ne anlamı kaldı devlet okullarında okumanın özel okul gibi sanki devlet okulların istekleri bitmiyor. Bu sebeptendir ki veliler ödemekte zorluk çekiyor canlarından bezmiş durumda.
 
Size en ilginç bir okulun isteğinden bahsetmek istiyorum…
İzmir Konak Kız Lisesi öğrencilerden okul boyanacak diye her öğrenciden 400 TL istemiş, Bu okulda okuyan öğrenci sayısı ortalama 900 Kişi her öğrenci 400 TL verdiğine göre 900x400=360.000 TL yapar. Sınıfın içleri 360 Bin TL ye boyanacak. İyide bu okul devletin okulu ve devlet zaten okullara bir bütçe gönderiyor vatandaş boyatacaksa bu okulu biz anladık bu işten. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir okulun açılışında konuşmasını aynen yazıyorum size;
 
Bakan Özer, okulların temizliğiyle ilgili yaşanan ciddi sıkıntılar kapsamında bu yıl ilk defa okullar açılmadan bir hafta önce 60 bin temizlik elemanının tüm Türkiye'de çalışmaya başladığını söyledi.
Okullara yeni eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmaları kapsamında kırtasiye, temizlik, küçük onarım, donatım ve laboratuvar malzemesi ihtiyaçları için ilk kez bu yıl tüm okullara doğrudan bütçe gönderildiğini belirten Özer, "Bu kapsamda okullara yaklaşık 4 milyar liralık bütçe gönderdik ve okulların hesaplarında 1 milyar 400 milyon lira da halen kullanılmayı bekliyor. Böylece okullar ile veliler arasındaki para ilişkisini ortadan kaldırdık. Elbette sağda, solda, bazı okullardan bazı iddialar geliyor. Ama bakanlık olarak derhal üzerine gidip gerekli incelemeleri yapıyoruz." ifadelerini kullandı.
Özer, 19 milyonun üzerinde öğrenci, 1,2 milyon öğretmen, 57 bin 108 okul, 146 bin binanın bulunduğu bir eğitim sistemine sahip olduklarını belirterek, şöyle konuştu: "Türkiye'nin dört bir köşesinde 4 bin 506 okulumuzun büyük onarımını tamamladık. 198 yeni okul binasını eğitim öğretime hazırladık. 1710 bağımsız anaokulunu eğitim öğretime hazır hale getirdik. Köylerdeki atıl okulları aktif hale getirmek için 2-3 ay gibi kısa sürede 1700'e yakın köy okulunu, köy yaşam merkezlerine dönüştürerek vatandaşlarımızın çocukları ve kendilerinin aynı zamanda eğitim alabilecekleri bir kurum olarak hizmete geçirdik."

E şimdi Milli Eğitim Bakanı böyle açıklama yapmışsa Okullar neden hala bildikleri gibi davranmaya çalışıyor.
 
Kalın Sağlıcakla…

YORUMLAR

  • 0 Yorum