Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

Turistik İlçede Kiralık Ev Bulunamıyor…

13 Mart 2022 - 11:47

Merhaba sayın okuyucular bu haftaki yazımda İzmir’in güzide turistik ilçesi Karaburun’dan bahsetmek istiyorum.

Karaburun’da maalesef ciddi oranda kiralık ev bulma sorunu var.  İlçede çalışan memurlar ne yazık ki kiralık ev bulunmamasından dolayı isyan ediyor.

İlçede Kamuda çalışanlar kiralık ev bulunmamasından dolayı 2 saat geliş 2 saat gidiş olarak toplam 4 saat uzun yolculuk yaparak işlerine gidip gelmektedir.
                                        
Birkaç memur çalışan Öğretmen evinde kalarak ev sorununu geçici olarak çözsede birçok çalışanda yer olmadığından her gün İzmir’e gidip gelmektedir.

İlçe sakinleri 800’e yakın imza toplayarak Karaburun’a konut yapılması hususunda taleplerini dile getirmek istiyor. Toplanan imzaların kısa zaman sonra ilçe kaymakamına teslim edileceğini öğrendim.

Daha önce çıkan haberlerde TOKİ Karaburun’a konut yapalım düşüncesine ise Belediye başkanı karşı çıkarak yapılmaması konusunda ısrar ediyor.

Şimdi çalışan insanlar diyor ki biz nerde kalacağız ev bulamıyoruz bizim sorunumuza kim çözüm bulacak. Ev bulsak bile 1-2 kişi sezonluk veriyor diye evin kirası ortalama 7-8 bin liraya denk geliyor aldığımız maaşı eve verirsek biz nasıl yaşayacağız.

Haftalardır Karaburun Kaymakamı ve Belediye Başkanı kamuoyunun gündeminden düşmüyor. Çalışan insanlar bize bir çözüm bulun diye yerel idarecilere sesleniyor.

Geçen haftalarda Belediye başkanı İlkay Girgin Erdoğan TOKİ yapılmasına karşı çıkarak ilçeye zarar vereceğini öne sürmüştü ve bu olay kamuoyunda çok tartışılmıştı.

Naçizane tavsiyem insanlara lütfen yardımcı olun kiralık ev bulsunlar. Ayrıyeten madem başkan karşı çıkacak ise Kiralık ev konusunda ne gibi düşünceleri var. Bir çözüm bulunsun biran önce çünkü çalışan memurlar çok mağdur.

Kalın sağlıcakla…

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum