Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

İZMİR KİMSEYE SAHİP ÇIKMIYOR…

17 Aralık 2016 - 11:11

 Merhaba sayın okuyucularımız bu haftaki yazımızda biraz İzmir’i gündeme almak istiyorum. Konu şu: İzmir’de yayın yapmakta olan gelmiş geçmiş tek bölge kanalı olan Ege TV, bu ayın sonunda kapısına kilit vuracak.

Daha önce de biliyorsunuz Kanal 35 Fetöcü çıktığı için kapatıldı. Bu demek oluyor ki artık İzmir’in bir televizyon kanalı yok. Basın camiası İzmir destek çıkmıyor diye ayrı bir isyanda. Gazetelerin birkaçı hariç hepsi geçim derdinde, tabiri caizse kendi çapında çırpınıyor. Radyolarda bir bir kapanıyor, önceden 30 olan radyo sayısı 13’e geriledi. Hele ki Türkiye’nin 3.büyük ilinde, bu durumdan herkesin haberdar değilmiş gibi davranması ayrı bir gariplik. İzmir birçok işletmenin ana merkezi olmasına rağmen maalesef işletmeler reklam verse de ulusal kanallara veriyor.

 Hâlbuki yerel medyaya reklam verdiğinde hem yerel medya kalkınacak hem de İzmirliler o işletmeye daha sıcak bakacak. Bu vurdumduymaz işletmeciler unutmasınlar ki dara düştüklerinde ulusal kanallar peşinizde koşmaz ama yerel medya koşar. Beleş işleri bir İzmir medyasına yaptırın paralarınızı elin medyasına yatırın. İzmir’de yüzlerce basın mensubu işsiz gezerken, bunun üzerine Ege Tv’de eklenince, vay basının başına gelenler… Ondan sonra insanlar kendi mesleğinin dışında çalışmak zorunda kalıyor. Yazık ki ne yazık…

YORUMLAR

  • 0 Yorum