Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

HERKES KENDİNCE HAKLI

11 Kasım 2016 - 22:13

Merhaba sayın okuyucularımız bu hafta yazı konusu olarak İZBAN ve İzmir halkını gündeme almak istiyorum.

4 gündür devam eden İZBAN çalışanlarının grev alma kararı vatandaşları adeta canından bezdirdi ESHOT ek sefer koysa bile yetersiz geldiğini belirtmek isterim, Çünkü konuya kendimde şahidim İnsanlar sabah işe gitmek için erken kalkmak zorunda kalıyor, Bırakın bunu insanlar otobüse binmek için uzun kuyruklar oluşturuyor yeterli otobüs olmadığı için vatandaş balık istifi gibi gitmek zorunda kalıyor şoförlerle tartışıyorlar hele birde sabah Egekent Aktarma istasyonunda görevli hareket memuru sinirli sinirli vatandaş ile tartışıyor vs. vs

Gelelim İZBAN işçilerine onlarda tabi haklı sonuçta haklarını arıyor Büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu %15 zam teklfinde bulundu ama işçiler istemiyor %16,5 istiyor şimdi vatandaş diyeceki sırf yüzde 1,5 için mi bunca derdiniz. Ama o yüzde 1,5 çok şey ifade ediyor.

 İZBAN işçisinin ağzından yazmak istersem, verilen teklif net ücrete %11 diğer %4 lük bölüm ise performans primi altında uslu çalışan bölümüdür.104 çalışan asgari ücret ile çalışıyor. Çalışanların İZBAN cirosundan istedikleri sadece aylık 53.000 TL dir.

Bir makinist yüksek okul bitirdikten sonra İZBAN’ DA çalışarak aldığı maaş 1.480 TL işçi bu kime yetecek ben o kadar okuyayım bu parayla mı geçineceğim diyor.

O yüzden ben diyorum ki Vatandaşta haklı İZBAN işçileri de haklı şimdi ne olacak bekleyip göreceğiz.

Kısa bir not:4 Günde İZBAN’ın zararı nerdeyse 4 Milyon TL bu zam verilseydi daha kârlı olurdu.

Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

  • 0 Yorum