Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

HASAN KARABAĞ KENDİNİ ELEŞTİRSİN…

01 Temmuz 2016 - 13:53

Bayraklı Belediyesi’ne yönelik geçtiğimiz Nisan ayında ’rüşvet ve irtikâp’ iddialarıyla yapılan operasyon sonrasında Bayraklı Belediye Başkanı Hasan KARABAĞ ve yardımcısı Gamze ERASLAN’ın da bulunduğu 10 kişi hakkında dava açılmıştı. Başkan Karabağ hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası, yardımcısı Gamze Eraslan hakkında ise 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

 

Operasyon sonrası savcı tarafından hazırlanan iddianamenin ilk duruşması dün 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Yaklaşık 8 saat süren duruşma sonucunda mahkeme heyeti, Başkan KARABAĞ’ı duruşmalardan muaf tuttu. Başkan Yardımcısı Gamze ERASLAN hakkındaki adli kontrol şartını da kaldırdı. Dava 3 Kasım’a ertelendi.

 

Dava ertelendi ancak bu tarihte nasıl bir sonuç çıkacak merak ediyoruz. Gelelim asıl meseleye Hasan KARABAĞ adliyede partisi tarafından yalnız bırakıldı. İl başkanı Alaattin YÜKSEL dâhil hemen hemen hiçbir belediye başkanı, milletvekilleri, ilçe başkanları kimse katılmadı. Acaba dava ile ilgili utandılar mı bilemem, katılanlar ise Bayraklı’da bulunan kendi örgütüydü. CHP ilçe başkanı Cemalettin ALPER katıldı zaten katılması doğal nerdeyse 7/24 yanında geziyor. Diğer ilçe başkanlarına bakıyorum hiçbir belediye başkanı ile ilçe başkanı bu kadar samimi değil. Kimse bunu sorguladı mı acaba?

 

Evet, yalnız bırakıldı Hasan KARABAĞ; çünkü Başkan KARABAĞ da hiçbir Büyükşehir belediyesinin veya ilçelerinin birkaçı hariç hiçbir toplantıya katılmıyor. Kendini Büyükşehir Belediye Başkanı olarak layık görmüş ondan galiba. Yani 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir adayı olacak. Kendini biraz bu tarafa yakın htirseydi yalnız kalmazdı. Şimdi başkana soruyorum siz Bayraklı, Bornova, Konak ilçe başkanları ile bir olurken diğer tarafta tüm ilçe başkanları var. Onları nasıl yapacaksınız onların etkinliklerine katıldınız mı hiç? Ben görmedim şahsen. Herkes Alaattin YÜKSEL’i eleştiriyor, biraz da kendinizi eleştirin bence.



 

Kalın sağlıcakla Bayramınız kutlu olsun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum