Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

CHP İZMİR’İN BİLİNMEYENLERİ…

12 Ağustos 2016 - 09:56

İzmir CHP yönetiminde Alaattin YÜKSEL' in istifasıyla büyük bir siyasi boşluk oluştu.

Bu siyasi boşluktan faydalanan Bayraklı belediye başkanı Hasan Karabağ'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun etrafında fırıl fırıl  dönmesi de ayrı bir tartışma konusu.

Herkesin izlediği gibi Alaattin Yüksel’in beyanında belirttiği gibi gerekçelerin hiçbirinin doğru olmadığı yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Seyit Torun tarafından ifade edilmiştir.

Peki, Alaattin Yüksel neden böyle bir yol izledi?

Çeşme ve Urla gibi çeşitli bölgelerde toplantılar düzenleyerek Muharrem İnce ile bir araya gelen Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel gibi günümüz siyasetinde tabanı olmayan fakat kamu gücünü kullanarak İzmir siyasetini dizayn eden kişiler, muhalif bir hareket içinde olacaklarından dolayı, bu durumu kendi lehine çevirmek adına kendilerini haklı gösterme adına böyle bir girişimde bulundular.

Peki, bundan sonra nasıl bir yol izleyecekler?

Muharrem ince ile genel başkanlık konusunda anlaşamayan Alaattin Yüksel ve ekibi genel başkana karşı muhalif tutum içinde olacak. Bundan dolayı da böyle haklı gerekçeler göstererek istifa etme nedenini ayarladı. Hâlbuki bu da yan yattı çamura battı oldu.  Yüksel, Çanakkale ve Seferihisar konusunda il başkanını bay pas ederek direk belediye başkanlarını aradığını ifade etti. Bu konuda da Genel başkan yardımcısı Seyit Torun Alaattin Yüksel’i yalanladı. Böyle bir şey yok ben Alaattin Yüksel’i telefon ile aradım kendisi bana dönmedi Yüksel ucuz siyaset yapıyor diye açıklama yaptı.

Yüksel CHP içerisinde hiyerarşik düzenine karşı oynayamayan bir adam görüntüsü vererek kendisine bir sempati kazandırmaya çalıştı ama bu da tutmadı. Bu saatten sonra ne olur? Genel başkan Kılıçdaroğlu’nun nezdinde Alaattin Yüksel bitmiştir.

Önümüzdeki günlerde bu muhaliflerin sesini kapatmak ve CHP’de güçlü genel sekreterlikle birlikte yeni bir kurultay sesleri gözükmektedir. Bu kurultaydan yine CHP genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun güçlü bir şekilde çıkacağı ve kurmay ekiplerini tekrar getirip partinin yönetiminde değerlendireceğini öngörmekteyim.

CHP’nin gerçek kurumsal kimliğine tekrar dönmesi inancındayım. Muhtemeldir ki adı sıkça kurultayla geçen CHP’nin Eylül-Ekim gibi tekrar yeni kurultaya gideceği ve bu kurultaydan sonra Kemal  Kılıçdaroğlu'nun şapkasını önüne koyup gerçekten bazı şeyleri tekrar düşünmesi gerektiği  inancı içerisindeyim.

Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

  • 0 Yorum