Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

BAYRAKLI’DA AK PARTİ İÇİN 3 İSİM

23 Eylül 2016 - 21:52

Birkaç hafta önce istifa eden Ak partili ilçe başkanlarının yerine kimin getirileceği merak konusu oldu. Görevden istifa eden ilçelerden Bayraklı, Karabağlar, Bergama ilçe başkanlarının yerine kimin getirilmesine dair temayül yoklaması yapılmıştı. Bu yoklama sonucunda bazı isimler çıktı. Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım bu ilçeler için İzmir’e gelmişti fakat dün açıklanması beklenen ‘’İlçe başkanı kim olsun’’ gündemine birkaç gün daha devam edilmesi kararı alındı. Bu süreçte Yıldırım STK’ların fikirlerine başvuracak.

Bayraklı için söyleyecek olursak Bilal Kırkpınar bu konuda ağır basacak gibi . Başlıca nedenleri  Bilal Kırkpınar’ın Erzurumlu olması ve STK’lar ile iç içe olmasıdır. Ayrıca Bayraklı’da yaşayan Erzurumlu sayısı bir hayli fazla. Onun dışında Latif Aydemir de Bayraklı’da ağır toplardan birisi durumunda. Hem meclis üyesi hem Ağrılı hem iş adamı. Bayraklı’yı karış karış biliyor, oranın çocuğu diyebilirim. Diğer bir aday ise Tanfer Kemerli.  Çok genç ve çalışkan bir isim, daha önce Karşıyaka’da Ak partinin oy oranı az olmasına rağmen oradan belediye başkanı adayı olmuştu ve çok çalışmıştı. Yani kısacası bu 3 aday da birbirinden değerli. Hayırlısı olur inşallah

Kalın sağlıcakla…

l>Panelin konuşmacıları Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi Onursal Başkanı Dr. Aysel Gürsoy ve Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube Başkanı Doç. Dr. Nil Tekin, Alzheimer’ın belirtileri, teşhisi ve yaşam sürdürme koşullarını değerlendirdi. 65 yaşından sonra 25, 80 yaşından sonra ise her 3 kişiden birinde görülen hastalık karşısında bilinçlenmenin önemine dikkat çeken Dr. Aysel Gürsoy, ekonomik ve sosyal boyutu çok ağır olan hastalık için bakım sigortasının oluşturulması gerektiğini vurgulardı. Dr. Gürsoy, korunma yönetimi olarak, her gün tanımadığımız birisiyle 10 dakika konuşmayı, şarkı sözü ezberleyip, kitap okumayı, her gün farklı güzergah kullanarak eve gitmeyi ve egzersiz yapmayı önerdi.   

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum