Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

Yeni yılda genel seçimlerde aday adayı Patlaması olacak

02 Ocak 2015 - 17:23

Sevgi bestesinin tınılarını tüm insanla-rın yüreğinde hissedeceği, hüzünlerinizin dostluklarla silineceği, ümitlerinizin hiç bitmeyeceği, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yılı sevdiklerinizle birlikte geçirmeniz dileğiyle. Yeni yıl size sağlık, mutluluk, başarı ve bol kazanç getirsin! Neşe dolu bir yıl geçirin!
Koskoca bir yılı daha geride bıraktık, yeni yılda genel seçim yarışı heyecanlı geçecek gibi. Şöyle ki; 2011 seçimlerine baktığım-da İzmir’de aday adayı sayısı 334 kişi ile İzmir’de bir hayli yarış vardı o zaman.
Ak Parti’nin aday adayı sayısı; 1.Bölge ve 2.Bölge toplamı: 154
CHP’nin aday adayı sayısı; 1.Bölge ve 2.bölge toplamı: 135
MHP’nin aday adayı sayısı; 1.Bölge ve 2.Bölge toplamı: 45
2015’te ise 334 olan aday aday sayısı herhalde 500’ü geçecek gibi görünüyor şu anda Ak partinin milletvekili sayısı 11 iken istifalardan sonra 8’e düştü.
CHP’nin ise halen 13
MHP’de ise 2
Ak Parti için az değinmek istiyorum aday adayları kıyasıya yarışa dursun bana göre ilk 4 kişiyi kontenjan adayı olarak genel merkez belirleyecek. Şimdi bu yıl aday aday sayısı yüzleri geçecek gibi CHP’de ise adeta patlama olacak,Bana göre CHP’de 200 kişi üzerinde Milletvekili aday adayı çıkar. MHP’de ise tahminim 40 kişi ile aday adayı sayısı olacaktır.
Şuanda birkaç kişi özellikle CHP’de aday adaylığını açıklayan isimler oldu.Ön seçim isteyen aday adayları adaletli bir seçim istiyor.
CHP’nin Tüzüğüne göre;
Önseçim veya aday yoklaması yargı yönetimi ve denetiminde yapılır.
Merkez yoklaması yöntemi uygulanarak belirlenecek adayların toplam sayısı, Genel Merkezce Yüksek Seçim Kurulu Başkanlı-ğına sunulan Partinin gösterdiği milletvekili adaylarının yüzde on beşinden fazla olamaz.
Partinin son genel seçimlerde yüzde onundan az oy aldığı seçim çevrelerinden gösterilen toplam milletvekili aday sayısı bu orana göre hesaplanan milletvekili aday sayısına dahil değildir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum