Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

TÜRK TİPİ HIZ FORMÜLÜ

09 Nisan 2017 - 22:38

Yıl 2023. Mecliste harıl gürül, kavga dövüş derken ‘’Türk Tipi Hız Formülü’’ taslağı meclisten geçti. Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarıyla birlikte halk referanduma gidecek. Türk Tipi Hız Formülü için referandum tarihi 29 Ekim 2023 Pazar günü.

Siyasi partiler ‘’Evet’’ ‘’Hayır’’ propagandası için meydanlarda. Halkı ikna turları başladı. Caddelerde sokaklarda çocuk seslerinin yerini referandum araçlarının gürültüleri çoktan aldı bile. Lafı fazla uzatmadan, hele taslağı falan hiç okumadan hemen televizyonun açma düğmesine basalım:


  • Efendim yeni hız formülümüz vatana millete hayırlı olsun. Bundan sonra yolda yapacağımız hızı da kalkınma hızımızı da kendi formülümüze göre hesaplayacağız. Bize dayatılan formüllerden kurtulmanın zamanı gelmiştir.



 


  • Hayır, efendim. Öyle şey mi olur? Siz tamamen formülü kaldırıyorsunuz. Bunun sonu çıkmaz yoldur, yanlış hesaptır. Böyle ne olduğu belli olmayan formüllerle hız hesaplanmaz, dünyada bunun örnekleri var.



 


  • Görüyorsunuz ey millet! Bunlar gelişmemize karşı. Hatta bakın Almanya Hollanda Amerika İsrail herkes yeni ve milli formülümüze karşı. Demek ki biz doğru yoldayız. Bugüne kadar bunca yolu kim yaptı? Tabi ki biz yaptık. Hem bizim formülü falan kaldırdığımız yok sadece daha düzgün ve bize uygun hale getiriyoruz.



 


  • Saygıdeğer vatandaşlar! Bunlar taslağı tartışmaktan kaçıyor, işi duygusallığa taraftarlığa döküyor. Bunların getireceği formülle hız falan hesaplanmaz, gelsinler televizyonda tartışalım.



 


  • Siz zaten köprüye de karşıydınız. Hem tartışacak neyi varmış. Halk en doğru kararı verecektir. Bakın eskiden hızı nasıl hesaplıyorduk. Yok efendim yolu hesapla, onu zamana böl falan ancak hızını bulacaksın. Yeni sistemle artık yola bakıp direkt hızı bulacağız. Böylece bürokrasi vesayetinden kurtulacağız. Hizmetler artacak, işsizlik ve terör sorunu çözülecek. Yol da hız da aynı olacak. Uyum içinde çalışacaklar. Formül kuruldu kurulmadı derdi sona erecek.



 


  • Beyler bayanlar bu düpedüz tek formül dayatmasıdır. Bütün her şeyi tek formüle bağlarsanız sonumuz fena olur. Bilimden ve fenden uzaklaşıp, Ortadoğu ülkeleri gibi oluruz. Bakın şu anda halkın kafası karışık. Çünkü yeni formül…



 

Tüh be!!! Elektrikler gitti. Acaba Rusya ne diyor bu işe? Ya Bulgaristan, Yunanistan, Azerbaycan. Ha bir de bizim sanatçılar futbolcular ne diyor?

Offf aslında bana ne kim ne diyor? Asıl önemli olan BEN ne diyorum? Çünkü mesele BENİM meselem. Hiç kimsenin oyu benimkinden daha değerli değil.

1 ay önce taslağın yorumsuz çıktısını alıp televizyonun altındaki çekmeceye atmıştım. Alıp iyice okuyayım, bilmediğim terimler olursa telefonumdan bakarım. Madem bu benim istikbalim. En doğru ve yerinde kararı ancak BEN veririm.

YORUMLAR

  • 0 Yorum