Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

SEÇİM HEYECANI TAŞIMAYAN ADAYLARIMIZ

07 Mayıs 2015 - 17:03

Genel seçimlere sayılı günler kala heyecan dorukta ama ne yazık ki birkaç Milletvekili adayı dışında kimse seçim çalışmalarına katılmıyor.

Buda demektir ki ilk sıralara oturanlar dışında kimse seçim çalışmaları dışında mahalleyi, esnafı, vatandaşı dolaşmıyor. Şöyle diyelim ilk 5’e kadar sıralamada olanlar dışında- her parti için diyorum- gezen eden yok.

Tabi bu bazı partilerde farklı şekilde olabiliyor. Örneğin 10.sıradaki biri elinden geleni yapıyor. ‘’Her ne olursa olsun partim adına çalışmam lazım’’ diyor. ‘’Belki Meclise gidemeyeceğim;  ama elimi taşın altına koyup dur durak bilmeden her kesime ulaşarak partimizin propagandasını yapmak benim görevimdir’’ diyor.

Kim diye merak edenler şöyle bir örnek vereyim: Mesela, CHP 2.Bölge adayı Ülkümen Rodoplu. Bu kelimenin tam anlamıyla çalışıyor, mahalle ziyaretlerine gidiyor, en önemlisi halkı dinliyor.

Diğer bir isim ise CHP 1.Bölge adayı Tacettin Bayır. Adaylığı açıklandıktan sonra ilk hafta başladı çalışmalara. Belki 4.sırada kesin kazanacak ama yine de diğerlerine göre çalışıyor ve üzerine düşen vazifeyi layıkıyla yerine getiriyor.

Ak partide ise 3-5 kişi dışında çalışan eden yok ama duyduğum kadarı ile bu hafta çalışmalara başlayacaklarmış. Geçen yazılarımda olduğu gibi naçizane tavsiyem İzmir’de STK’ları unutmamaları gerekiyor.  Ziyaretler edin, onların sorunlarına beklentilerine kulak verin.  Şöyle diyelim:  6000’e yakın İzmir’de dernek var,  bunlardan günde 3 dernek ziyareti yapsalar bile 30 gün içinde tümünü gezeceklerini sanmıyorum.

MHP Adayı Murat Taşer’e gelince pek meydanlarda görünmüyor, sanki partiye kırılmış gibi izlenim veriyor. Öyle değilse bile ben öyle hissettim. MHP’de en çok çalışanlar arasında 2.Bölge adayı Murat Koç ve Taşkın Işık göze çarpıyor. 1.Bölgede ise Senem Kılıç çok çalışıyor.

 Ne diyelim hayırlısı ama malum az zaman kaldı çok çalışmak lazım. Yine de vatandaş olarak temennimiz, 7 Haziran’a kadar seçimler için çalışanlar sonrasında halk için çalışırlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum