Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI İÇİN HEYECAN BAŞLADI

22 Mart 2015 - 18:44

Önümüzdeki hafta CHP Milletvekili aday adayları ön seçim için heyecanlı bir şekilde bekliyor. Ve en çekişmeli geçecek seçim bölgesi olarak 2.bölge nedeni ise Sayın CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2.Bölgeden Ön seçime girerek aday adayı olması kimileri için sevindirici olsa da kimileri için zor bir durum çünkü 2.bölgede iddialı isimler olan MustafaBalbay, MustafaMoroğlu,AtillaSertel, Ali Engin gibi güçlü adaylarla yarışacak olması

 

Genel merkezden Kontenjan adayı düşürün talebi bütün aday adayların ağzında dolaşıyor. Eğer kontenjan adayı düşürülse oy oranında artacağından ve bu anlamda 1 milletvekili daha meclise taşıyacaklardır.

Ak Partide durum ne

Ak parti Milletvekili aday adayları geçen hafta mülakat için Anakarada idiler Ankara dönüşü deyim yerinde ise birkaç kişi dışında kimse seçim çalışmalarına katılmıyor. Çünkü hepsinin merakı acaba ilk 60’lı listeye girdik mi girmedikse boşa koşturmayalım düşüncesindeler. Bunun dışında Ak Parti’den gelen talep üzerine İzmir'deki tüm vakıf, dernek, meslek kuruluşu ve benzeri Sivil Toplum Kuruluşlarından oy kullanması istendiğini belirten bir açıklama yaptı. Birde bu seçime derneklerin yönetim kurulu üyeleri de dâhil edildi.

Türkiye’de dernek sayısı(Faal) 105922 İzmir’de dernekleri sıralarsak 6005’yakın STK var bu ne demek ortalama üyeleri sayarsak İzmir nüfusunun yarısı hatta fazlası desek doğrudur.

Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

  • 0 Yorum