Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

KURULTAYIN DELEGASYONUN ASKERLERİ EMİR VE GÖRÜŞLERİNİZE HAZIR

02 Aralık 2015 - 10:24

Bu haftaki konumda CHP'de Yaşanan Kurultay hazırlıkları telaşesi öncesi yaşanan delege ve Kongre seçimlerine biraz vurgu yapmak istedim.

İzmir'de birçok ilçede mevcut ilçe başkanların değiştirilmesine yönelik yapılan seçimlerin ilk etkisi delege seçimlerinde oldu Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’nun her söyleminde vurgu yaptığı, ‘Belediye başkanları delegasyon seçimine müdahil olmasın’ demeçlerine karşı 1 Kasım seçimlerinde yaşanılan vekil kaybı ve yüzde 25 oranı istifa etmesi yönünde karşısına çıkan 3 adayın ( Umut Oran, Muharrem İnce, Mustafa Balbay)’ya karşı delegeyi apar topar dizayn etme çabasını getirdi. İl Başkanı Bedri Sertel İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminin atamacı belediye başkanları yönetiminde oluşturulduğu söylenilen alelacele delege seçimlerinin bir çoğunda belediye başkanları galip çıktı.

Gelelim ilçe kongrelerine delege seçimlerinde olduğu gibi ilçe başkan seçimlerine de müdahil olan belediye başkanları bu sefer kolları sıvazlayarak kendilerine yakın olan il yönetim kadrosu ve kurultay delegasyonu dizaynını oluşturacakları ilçe başkanlarını getirmek için gece gündüz delegelerle pazarlıklar yaptığı medyaya ve muhaliflerin söylemleri oldu. Konak ilçede Sema Pektaş’a karşı hareket eden bazı vekillerinde destek verdiği başkan yanlısı liste tutmamış Mevcut Başkan Mehmet Şakir başak yan köşe yatırarak seçimden galip çıktı.

Çiğli'de ulusalcı söylemleriyle tanınan bir önceki seçimde Eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer desteğiyle gelen Utku Gümrükçü’nün düşürülme çabası gece gündüz Hasan Arslan’ın ilçedeki etnik kimlik siyasetini öne çıkardığı belirtilerek Pir Sultan Abdal Dernek Başkanı Zeynel Mertoğlu’yla seçimi aldı.

Tire ve Dikili’de yeni ilçe başkanlıklarını belediye başkanına karşın muhalif kanat kazandı. Bu sanki CHP içinde belediye başkanları ve ilçe yönetiminin başkanlar ile aralarının iyi olmaması diyelim.

Gelelim Karşıyaka’ya seçmeni ve delegesi en zor ve bilinçli olan yapısıyla bilinen Karşıyaka diğer seçimlere istinaden bu sefer partide delegasyonu çeşitli pazarlıklarla kazandığı söylenilen Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a anlaşılan delege seçimlerinde oluşturulan yapıdan olsa gerek muhalifler Başkan Akpınar’ın akrabası olarak bilinen Eczacı Uğur Yıldırım’ın karşısına aday çıkaramadığı belirtilmektedir. Başkan olduğu günden bu yana mevcut personel kadrosunun 2 katına çıkan Akpınar’ın delege yapısını da buna göre kurduğu hatta geçenlerde bir gazeteci dostumun da haberine taşıdığı gibi delegeleri yılbaşında çıkarılacak işçi çıkışlarıyla gözdağı veriliyor. Diğer parti delegelerinin de bu çıkarılacak kişilerin yerine işe alınacağı haberleriydi.  Sonra bunun adı eşit yarış ve demokrasi oluyor, şaşırmadım velakin sözde bu ilçenin kurmayları delege ağaları gibi gözüken insanların bu delegeleri kullanarak belediyeden iş ve ihale aldıkları da ayyuka çıkan haberler arasında…  Ne kötü değil mi 50-100 delegem var diye başkanla pazarlığa otur işi sen al delege oy versin, oda neye taşeron çoğu geçici işçiliğe derler ya zenginin malı züğürdün dilini yorar diye... Neyse bu yazı uzar gider delegasyonlar bu şekilde tamamlanıyor peki kurultay delegeliği için kimler olur, sizce çok uzağa gitmemek lazım bence onlarda bu yazının tam içinde…

Kalın Sağlıcakla                                      

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum