Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

HER ZAMAN ADALET, HERKESE ADALET

26 Mart 2017 - 13:45

Gönül isterdi ki sizlerle ekonomi konuşalım, bilimden, eğitimden, turizmden konuşalım. Ancak ülke olarak o kadar gergin bir hale geldik ki tepeden tırnağa siyasetin karanlık dehlizlerine sürüklendik. Siyasi parti ayrışmaları yetmiyormuş gibi Evet Hayır çizgisinde keskin hatlarla birbirimizden ayrılmaya başladık. Her seçim döneminde olduğu gibi yine aynı şeyi söylemek zorundayım. ‘’Hayırlısıyla ne olacaksa bir an önce olsun bitsin’’

Öncellikle şu hususun altını çizmek lazım. Sandıktan ne sonuç çıkarsa çıksın emin olun Türkiye için siyasilerin dillendirdiği kadar uçurum senaryolar olmayacaktır. Yani bu kadar gerilmemize gerek yok. İyi ya da kötü yine güçlülerin dediği olacak adalet sadece sarayların başında kalan bir sözcük olacak.

Bizler madem referandum yoluna girdik ve sandık önümüze gelecek. Bari bu süreçte adil olmaya çalışalım. Tarafsız gözle baktığınız zaman Hayırcılar çok kısıtlı imkanlarla propaganda yapmaya çalışıyor ancak Evet cephesi devletin tüm imkanlarını seferber ederek yol alıyor. İşte tam bu yüzden diyorum ki adalet sadece normal zamanlarda değil Ohalde veya Referandum süreçlerinde de bize lazım. Birileri 5 yıldızlı otellerde konferans salonlarında halka hitap ederken diğerleri kahve köşelerinde halka seslenmek zorunda kalıyor.

İki farklı kişiyi çağırın ikisinden de helva yapmasını isteyin. Birisine un, yağ, şeker, her türlü araç gereci verin güzel bir çalışma imkanı sağlayın. Diğerine sadece un verin araç gerecini temin etmeyin. Sonra çıkan sonuca göre değerlendirme yapın. Bunun sonucuna da adil seçim sonuçları deyin. Hatta kalkıp 1982 anayasasını eleştirin yerden yere vurun.

İnanın şu canım ülkemde Evet diyenler de Hayır diyenler de ülkesini sevdiği için, geleceğini düşündüğü için Evet veya Hayır diyor. Kendimiz gibi düşünmeyenleri ayrıştırarak dışlayarak bir adım bile ileri gidemeyiz. Aksine asıl kargaşa asıl sıkıntı o zaman oluşur.

Her şeyden ve herkesten önce ülkemizde adaleti yükseltmemiz gerekiyor. Her zaman adalet olmalı herkese adalet olmalı. Bütün kinlerimizden, nefretlerimizden, kutuplaşmalarımızdan arınarak daha aydınlık günlerde buluşmak dileğiyle…

YORUMLAR

  • 0 Yorum