Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

HASAN KARABAĞ’IN PLANLARI TUTMADI

24 Aralık 2015 - 11:10

CHP İzmir Kongresi’nde çıkan sonuçlara nazaran Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın 2019 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kurduğu planları tutmadı. Ekip anlayışını tam anlamı ile oturtturamayan Karabağ; bazı delegelere söz verip daha sonra listede ismini yazdırmadı. Sürekli eleştirdiği ve siyasetini beğenmediği Aziz Kocaoğlu’nu bazı tavırları ile örnek aldığını görüyorum. Bu nedenle de Nevzat Kavaklar’a destek verdiğinden seçim kaybetmiş oldu.

21 belediye başkanına karşı tek başına büyük mücadele vererek bu kadar oy alması da bir başarıdır. Ama yapmış olduğu yanlışların umarım farkındadır. Bu yanlışlıkları düzeltmediği takdirde 2019 hayallerini de gerçekleştiremeyecek gibi görünüyor.

Belediye başkanlarının örgüte müdahale etmemesi gerektiğine dair beyanatları da bulunan Karabağ; bunu da kendisi farklı yollar izleyerek kendi söylemlerini Bayraklı CHP İlçe Başkanı Cemalettin Alper’e söyleterek bu yanlışa düşmeme çabasındadır. Yani örgüte müdahale etmiyor havası yaratan Karabağ, aslında bire bir örgütle iç içe olduğunu herkes biliyor.

Hasan Karabağ, ‘Aziz Kocaoğlu, örgüte müdahale ediyor’ diye çıkışıyor. Fakat bunu kendisi de yapıyor kimin üzerinden Cemalettin Alper üzerinden yapıyor. Bunun apaçık herkes farkındadır.

Başkan Karabağ’ın Kadın Kolları ve Gençlik Kolları’na da müdahale ettiği de bilinmektedir. Bu nedenle Hasan Karabağ sık sık genel başkanla görüşmesini birçok çevreler ve bende Kocaoğlu’nu itibarsızlaştırmak için yaptığı iyi biliniyor. Kendisini 2019’da büyükşehire aday olarak hazırlaması bu işi kanıtlamıştır. Aslında bu İzmir Kongresi, 2019 yerel seçimin savaşıydı da diyebiliriz.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur’da büyükşehir için ismi geçenlerden biri idi. Lakin Alaattin Yüksel’e destek vermesi ile şimdilik bir dönem daha Narlıdere’ye başkanlık yapacak. Nedeni ise Narlıdere kentsel dönüşüme giriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum