Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

Faizsiz konut ve taşıt firmaları sermaye artırmak için telaş içinde

06 Mart 2021 - 11:25


Faizsiz konut ve taşıt edindirmeyle ilgili tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınmasını içeren kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunulmasından sonra bu firmalar harıl harıl müşteri bulmak için adeta birbirleriyle yarışmaya başladı.

Nedeni kanun çıktıktan sonra faizsiz ev ve taşıt edindirme faaliyetinde bulunan firmaların yasal denetim ve düzenleme kapsamına alınması amaçlanarak devlet güvencesi altına almak.
Bu nedenlede son 2 haftadır firmalar bir çok kampanya ve reklam yaparak müşteri kapmaya başladı.
Tasarruf finansman şirketi olarak faaliyet gösterilebilmesi için kuruluş ve faaliyet izinlerinin alınması ve bu kapsamda 100 milyon TL asgari ödenmiş sermaye, kurumsal yapı, risk yönetimi ve bilgi teknolojileri altyapısı vb. yükümlülüklerin yerine getirilmesi zorunlu oluyor.

Bu sermayeyi bulmak içinde haliyle müşteri bulup para bulmaları gerek eğer bu parayı bulamazlar ise faaliyetleri durdurulacak.

Ancak bu şirketler istenirse birleşebilecek yani ortak olabilecekler şuan Türkiye’de irili ufaklı 80’ne yakın şirket var bir çoğunun sermayesi bile 10 bin TL’nin altında bu nedenle yasaya uygun şirket sayısı tahmini 15 firmayla sınırlı kalır.Bu ddurumda 50’den fazla firma kapanmış olacak.
Benim vatandaşlara tavsiyem Kanunun yasalaşmasını bekleyin ondan sonra Ev veya Araba almak için hangi firma ile çalışacaksanız ona göre karar verin…

Kalın sağlıcakla…             

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum