Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

ÇİĞLİ’DE CHP ÖRGÜTÜ ESKİ YÜZLERİ İSTEMİYOR

24 Ağustos 2015 - 10:59

Çiğli siyaseti kadar kirli bir siyaset Türkiye’nin hiç birinde yapılmamaktadır. Daha düne kadar belediyenin kapısından içeri girmesi Başkan Hasan Arslan tarafından yasaklanan eski belediye başkanı Av. Metin Solak şimdi ne hikmetse birlikte hareket etmeye başladılar.

Geçen günlerde delege seçimlerinin yapıldığı Çiğli’de Başkan Hasan Arslan ile eski başkan Metin Solak’ın listesi birdi. Yani “Mavi Liste” ile seçime giren başkanların listesi daha fazla oy almış oldu.

Peki…

Yerel seçimlerde hatırlarsanız iddiaya göre Başkan Hasan Arslan güvenliklere talimat verip “Eğer Metin Solak gelirse içeri almayın” diye talimat verdiği söylenmişti. Ayrıca belediyeye ait Akvaryum Cafe’de birçok sorun çıkmıştı, yine olaylar olmuştu Metin Solak hakkında…

Bugün ise iki başkan kol kola girip birlikte siyaset yapıyor.

Bu nasıl bir çelişkidir anlamış değilim. Bunun dışında CHP örgütü artık eski siyasetçiler yerine yeni siyasetçiler istiyor

Örnek verirsek...

Tolga Çobanoğlu’na oy vermemelerine rağmen Çobanoğlu’nun 1600 oy alması demek örgüt yeni yüzler istiyor, genç siyasetçiler istiyor demek.

Eski siyasetçiler ne yapıyor delegelere diyor ki; “Gelin oy verin oğlunu veya kızını işe aldıracağım” diyor insanlardan oy istiyorlar. Ama aradan 3-5 ay geçiyor kimseyi işe almıyorlar yani bir nevi umut tacirliği yapıyor. Umut da fakirin ekmeği umut et dur artık…

Aziz Buğa ise Ali Rıza Koçer ile birlikte hareket ederek birlikte siyaset yapıyor. Önümüzdeki 2019 yerel seçimlerde bir hareket edelim artık sen mi gelirsin ben mi gelirim buna genel merkez karar verir.

Metin Solak bir dahaki seçimde ya başkanlık mı düşünüyor? Önümüzdeki erken seçimde milletvekilliği için mi Hasan Arslan’ın yanından ayrılmıyor? Çiğli CHP ilçe başkanlığını mı düşünülüyor? Tüm bu soruların cevaplarını bekleyip alacağız. Hatta daha geçenlerde Metin Solak sosyal paylaşım sitesinde “Mavi Candır” diye paylaşım yapmıştı. Çünkü Mavi liste Hasan Arslan ve Metin Solak’ın listesiydi. Şimdi buna siz karar verin bu nasıl bir siyasettir. Ya da siyaset bu kadar ucuz mudur? Köklü bir parti olan CHP, verdiği kararlarla özünde sözünde bir insanların olması gerekenlerin yeridir. Evet siyaset kaygan bir zemindir ama bu kadar da olamaz. Ucuz siyaseti, şahsi menfaatleri, çıkarları bir tarafa bırakıp layığıyla şehrimize ilçemize hizmet etmeliyiz. Aksi takdirde bu millet sizi getirdiği gibi silip atmasını çok iyi bilir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum