Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

ÇİĞLİ CHP’DE SULAR DURULMAYACAK

14 Şubat 2016 - 00:06

Bu hafta Çiğli Belediye Meclisinde muhalif meclis üyelerinin, Çiğli CHP İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu tarafından disipline verilmesi Çiğli Belediyesini bayağı zora sokacak.

Bu arkadaşların disiplin süreci il başkanlığına iletildi. Oradan da genel merkeze intikal edip ihraç edilirler ise Çiğli Belediye Başkanının işi zor olacak. Eğer genel merkez bu konuya el atarsa her iki taraftan da bakıldığında itibarsız bir durum olacak. Çünkü belediye meclisinde alınan kararlar artık geçemeyecek duruma gelecek ve Çiğli Meclisi kaynamaya devam edecek. Her iki açıdan düşünüldüğü zaman geri dönseler de dönmeseler de kazanan değil kaybeden Başkan Hasan Arslan olacak. Geri dönmeleri durumunda Hasan Arslan’ın itibarı bitecek, eğer disipline gidip bağımsız kalırlar ise Mustafa Avdan, Yusuf Çoban, Erkan Tuncer ve Süleyman Karadağ grup kurup ardından da 3-4 meclis üyesini daha peşlerinde götürür. Bu da demektir ki belediye başkanı meclisten hiçbir kararı geçiremeyecek durumuna gelecek. Bu arkadaşların dönmesi de dönmemesi de Başkan Hasan Arslan’a kayıp olarak yazılacak. Alınan kararlarda Ak Partili meclis üyeleri oylamada red oyu kullanır ise, bağımsız meclis üyeleri ile birlikte hareket edip belediyede hiçbir yaptırım yapılamayacak durumu oluşacaktır. Çiğli ilçesini sıkıntılı günler bekliyor demektir.

Bu konu ile ilgili,                                                 

2014 seçimlerinde aday olup son anda adaylığı düşürülen Aziz Buğa’nın açıklama yapması bekleniyor. Malum bu meclis üyeleri Aziz Buğa’nın kontenjanından seçilmişlerdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum