Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

CHP’NİN 4 ŞEHİRDE BİRER ADAYI VAR.!!!

10 Mart 2015 - 18:50

Merhaba sayın okuyucularımız Bu hafta inanın hep yoğun tempoda geçti hafta sonu Ankara’da bulundum.CHP genel merkezine gittim ama inanın kalabalıktan kimse kimseyi görmüyor.

Ak parti aday adayı İzmir'de bir hayli fazla oldu. 197 kişi AKP'den yaparken CHP’den ise 172 başvuru yaptı.İzmir milletvekillerinden Oğuz Oyan ve Alaattin Yüksel'in vekillik için başvuruda bulunmaması şaşkınlık yarattı.Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Ersu Hızır, İzmir milletvekili aday adayı oldu. Tuncay Özkan ve Ersu Hızır da kontenjandan listeye girmek istedi. CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Oğuz Oyan dışında diğer vekillerin tümü yeniden görev istedi. Yeniden vekillik için başvuran milletvekillerinden Erdal Aksünger, Mehmet Ali Susam, Aytun çıray, Rahmi Aşkın Türeli ve Güldal Mumcu başvurularında İzmir için ’kontenjan’ şıkkını işaretledi. İzmir Milletvekili Rıza Türmen ise kontenjan aday başvurusunda bulundu ancak il belirtmedi. Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, Musa Çam ve Mustafa Balbay ise önseçimden çıkacak karara göre listeye girmek istediklerini vurgulayarak, aday adayı oldu.

Milletvekili aday adayları bu haftadan itibaren  teker teker Ankara’da kalmaya başlıyor, 1 ay kadar başkentte kalmaları tahmin ediliyor Genel merkezden çıkacak karara göre tekrar İzmir’e dönecekler.

En şaşkınlık yaratan olay ise Erzurum’dan CHP’ye 1 kişi aday adaylık için başvuru yaptı.Yapan kişinin ise Erzurum CHP Eski il başkanı eski İl Başkanı Tabettin Kızıloğlu’nun olduğu öğrenildi.

4 ŞEHİRDE BİRER ADAY ADAYI

Erzurum, Rize, Van ve Mardin’de sadece bir aday adayı başvururken Diyarbakır’da ise sekiz aday adayı başvuru yaptı.

11 KENTTE ADAY ADAYI YOK

Aksaray, Batman, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Gümüşhane, Hakkâri, Kilis, Muş, Siirt ve Şırnak’ta aday adayı başvurusu alınmadı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum