Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

CHP,AK PARTİ,MHP STK’LARI ES GEÇTİ

08 Nisan 2015 - 01:03

Günlerdir heyecanla beklenen CHP kontenjan Adayları nihayet belli oldu. Âmâ ne yazık ki çoğu ithal adaylardan oluşuyor. Birkaç ismin dışında hiçbirini tanımıyor İzmir halkı.

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu geçen hafta TBMM’de ziyaret ederek STK’ların desteklediği bir adayı görmek istedikleri belirtilmişti. STK’lar bu isteklerini Sayın Kılıçdaroğlu’na bizzat sunarak talep ettiler. Ama ne yazık ki o adayı Kontenjandan göstermeyerek STK’ları es geçti. Doğu ve Güneydoğu kökenli vatandaşların çoğunluğunun yaşadığı İzmir’de bu durum maalesef görmezden gelindi. Hele hele 2.Bölgede Doğu kökenli vatandaşların yaşadığını görmezden gelmek açıklanır gibi değil. Bence ayrıca BDP’nin de bu dönem seçime girmesi ile CHP’ye verilen oyların büyük kısmı bu dönemde BDP’ye kayacak.

CHP’nin bu hatasından sonra kararsız kalan seçmen profili hangi partiler tarafından paylaşılacak 7 Haziran akşamında hep birlikte göreceğiz. Bu arada CHP’nin milletvekili aday listelerini açıklamasından sonra MHP ve AK Parti’de aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na sundular. Ancak İzmir’de STK’ların beklentilerini maalesef bu partiler de boşa çıkardı.

Listeleri en son teslim eden AK Parti’nin bu hamlesi kamuoyunda, listeye giremeyen milletvekillerinin bağımsız girerek parti oylarının bölüneceği korkusu olarak yankılandı. AKP bu çekinceden dolayı ya da diğer listelere göre son şeklini vermeyi düşünerek milletvekili adaylarını son dakikaya kadar paylaşmadı.

Saadet Partisi çatısı altında seçimlere katılan BBP, bu ittifakla milliyetçi muhafazakâr oyları bu ittifak altında toplamayı amaçlıyor. Bu ittifakın seçmenin zihninde ne anlam ifade edeceğini seçim sürecinde göreceğiz. Başta İzmir olmak üzere kararsız seçmenlerin ve AK Parti’den ümidini kesen seçmenin tercihinde, muhakkak bu ittifak da yerini alacaktır. Bu ittifaka yanaşmayan MHP ise aday listeleriyle katı ve gelenekçi yapısını bu seçimlerde de ortaya koyacağa benziyor.

Şimdiden seçim sürecinin ve akabinden 7 Haziran milletvekili seçimlerinin barış huzur ve kardeşlik ortamı içerinde geçmesini umarak tüm adaylara başarılar diliyorum.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum