Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

BU ADAYLAR NEREDE?

19 Mayıs 2015 - 16:01

Merhaba sayın okuyucularımız,  genel seçimlere günler kaldı herkes heyecanla 7 Haziranı bekliyor.

Şöyle bir kısaca bazı adaylara değinmek istiyorum. Kim şu anda çalışıyor veya kim şimdiye kadar çok çalışmış diye bir analiz edelim.

Ak Parti’de en çok çalışan 1.Bölge adayı Ozan Ceyhun,2.Bölge adayı İbrahim Turhan,  sonrasında Kerem Ali , Nesrin Ulema, Hamza Dağ ve tabii ki Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu. Bilal Kırkpınar ise 2.Bölge adayı olarak 10.sıradan gösterilmesine rağmen ara ara çalışmalara katılıyor.

Diğer pek fazla çalışmayanları birkaç isimle sıralayalım en başta 2.Bölge adayı Mehmet Bayındır. Bayındır’ın ismi açıklandıktan sonra deyim yerinde ise hiçbir medya organında  haberleri yer almadı. Nedeni sanki partiye küsmüş gibi izlenim veriyor.2.Bölge adayı Durmuş Boztuğ adeta İzmir’e hiç gelmemiş gibi görünüyor.  Nerede bu aday gözler hep onu arar oldu.

CHP’de ise 1.bölgede en çok çalışan aday Tacettin Bayır, Özcan Purçu,Muhsin Kurt ve Murat Bakan. Medyada en çok haberleri geçen CHP adayları bu şekilde sıralanabilir. Merak ettiğim bir diğer aday ise Musa Çam. Pek basın toplantısı veya STK gezileri düzenlemiyor sanırım.

CHP 2.Bölgede ise Kamil Okyay Sındır, Ülkümen Rodoplu ve bazen son sırada aday gösterilmesine rağmen Ali Kemal Elitaş Bu adaylar parti için uğraş veriyor ev ev gezip oy istiyor.

MHP’de ise 1.Bölgede Oktay Vural, Senem Kılıç, Aslan Savaşan. Bunların dışında diğer adaylar medyada pek yer almıyor veya haberleri falan yayınlanmıyor, isteyen iyice araştırsın.

MHP 2. bölgede ise Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun dışında Murat Koç, Neslihan Çelik ve 9.sırada gösterilmesine rağmen Taşkın Işık her şeye rağmen partim için seçilsem de seçilmesem de çalışacağım diyor.

Ayrıca Saadet Partisi ve BBP’nin birleşmesi ile bu genel seçimlerde hayli çalışıyorlar emek sarf ediyorlar. Seçimlerin tek ittifakı ne sonuç çıkaracak hep beraber göreceğiz.

HDP ise gerçekten bu kez gerçekten harıl harıl çalışıyor. Her köşe başında adaylarını göremesek bile birçok semtte parti bayraklarıyla İzmir’e renk katmışlar. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum