Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

BAYRAKLI’DA NELER OLUYOR…

16 Ekim 2017 - 10:55

Merhaba...

Uzun zamandan beri sizlerle bir şeyler paylaşamamanın üzüntüsünü yaşarken, yeniden bir arada olmamızdan da mutluluk duyuyorum.

Bu yazımda Bayraklı’dan ve İzmir adaylarından biraz bahsetmek istiyorum.

Geçtiğimiz günlerde Bayraklı’da Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun muhtarlarla buluşma programı vardı.  Malum diğer yazılarımda da hep bahsetmişimdir Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın Aziz Kocaoğlu' ile yıldızları pek barışık değildir. Ama bu son toplantısında Aziz Kocaoğlu ile sıcak ve samimi pozlar vermesi aralarının düzeldiğine işaret olarak gösteriliyor.

Bana göre nedeni ise Aziz Kocaoğlu’nun tekrar Büyükşehire adaylık düşünmesi bu nedenle de Karabağ’ın Bayraklı'da elimden gitmesin diye aralarını düzeltmeye çalışıyor olması bu yakınlaşmaya neden oldu.  Biliyorsunuz Başkan Karabağ’ında Büyükşehire adaylık düşündüğünü basın defalarca dile getirmişti.

 



 

BAYRAKLIDA DELEGELERİN DURUMU

 

Başkan Hasan Karabağ delege listelerine hep müdahil oldu, Mahallelerde kitlesi geniş olanlara kontenjan verip birilerini işe aldı. Yamanlar mahallesinde CHP meclis üyesi Cindi Canpolat’ın ekibi oylamayı boykot edip seçime gitmedi.

Bu durumda yine Postacılar, Soğukkuyu, Onur ve Yamanlar mahallesinde muhalif kesim itiraz edip genel merkeze dilekçe verip örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Seyit Torun ve Tekin Bingöle’ e şikâyete gidecekler diye duyumlar geldiği öğrenildi. Ayrıca mevcut başkan Cemalettin Alper'in değişmesi için ellerinden geleni de yapacakları öğrenildi.

BELEDİYE MECLİSİNDE TARTIŞMA

Bayraklı belediyesinin meclis toplantısında anlaşmazlık söz konusu...  Aldığımız duyumlar bu yönde... Nedeni ise meclis üyesi Münir Demire belediye tarafından görevlendirme verilince diğer meclis üyeleri bu duruma itiraz edip tartışma yaşamaları...

BELEDİYENİN 2017 BÜTÇESİ ŞİMDİDEN BİTMİŞ

Bayraklı belediyesinin 2017 bütçesinin yeni yıla 2,5 ay kala bittiği söyleniyor. Acaba mecliste yaşanan tartışmaların nedeni bütçe ile ilgili mi 'iş yapanlara gidin iş yapın 2018’in şubat ayında ödemeleriniz yapılır' denmesi mi?

Not 1: CHP meclis üyesi Cindi Canpolat 2019 yerel seçimlerinde Bayraklıdan aday adayı olacak destekçilerini de eski başkan adayları olacağı söyleniyor. Yani anlayacağınız Canpolat iddialı bir aday olarak 2019’da karşımıza çıkacak.

Not 2: Belediye de çalışanlar Hasan Karabağ’ın Büyükşehir’e adaylığıyla beklerken Kocaoğlu’na verdiği destek dolayı adeta şok geçirmişler. 'Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu' diyenler bile var.

                                                                                                                                    

Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

  • 0 Yorum