Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

BAĞIRARAK ÇAĞIRARAK OY TALEP EDİLMEZ…

10 Haziran 2015 - 19:07

Evet, sonunda genel seçimlerin kaderi nihayet belli oldu. Aylardır herkesin merak konusu olan bu seçimde vatandaşlar Pazar akşamı eve kilitlenip seçim sonuçlarını televizyonlardan takip etti.

Benim daha önce tahmin ettiğim gibibir seçim sonucunu gördük. HDP’nin oyları sadece tahminlerin biraz üstünde geldi.  HDP olarak tabi benim tahminlerimle yâda etrafta herkesin sorduğu soruya karşılık ben hep söylemişimdir. HDP barajı aşar 60-65 Milletvekili çıkarır demiştim, kaybeden tarafın AK Parti olacağını da tahmin etmiştim.

İzmir’de en karlı çıkan parti şüphesiz MHP ve HDP’dir MHP oylarını artırdığı gibi vekil sayısını da 2 katına çıkardı.

Kemal KILIÇDAROĞLU’nun aday olduğu İzmir’de bile CHP 1 vekil kaybetti tam tersi daha fazla milletvekili çıkarabilirdi düşüncesi herkesin aklında yer etmişti.

Şöyle bir açıklamada yapmak isterim Sanki AK Parti Adayı Mehmet Bayındır kaybedecekmiş gibi hiçbir parti çalışmalarına katılmadı, nasıl olsa kazanamayacağım neden vakit harcayayım diyordu.

MHP 1.Bölgede Aday olan Senem Kılıç’ın oyları artırdığını söyleyebilirim çünkü çok çalıştı aslında 2.Sırada Milletvekili adayı olmak onun hakkıydı.

Genelleme yaparak düşünürsek bana göre Güneydoğu ve doğu illerinde HDP’nin oy artırması CHP’nin etkisi olduğunu varsayabiliriz. Güneydoğuda veya doğuda zaten vekil çıkaramayacağım bari HDP’nin oyları artsın, barajı geçsin düşüncesi olmuştur bana göre.

Kısacası HDP bile tahmin edemediği oy oranına sahip olmuştur. MHP ise 28 milletvekili daha TBMM’ye göndermiştir.

Bundan sonra AK Parti olurda erken seçime giderse eminim vatandaşları sevindirecek vaatler sunacağı kaçınılmaz olacaktır. Siyasiler seçim sürecinde her zaman şunu bilmeliler ki halkımız mazlumun yanındadır. Bağırarak çağırarak oy talep edilmez.

Seçmen bu seçimde kendi üzerine düşen vazifeyi güzel bir katılımla yerine getirerek topu siyasilere attı. Liderler için asıl siyaset şimdi başlayacak. Ayrıca seçim sonrası yapacakları her türlü manevra bir sonraki seçimin temellerini oluşturacak. Bu yüzden vakit, ince eleyip sık dokuma vaktidir.

NOT: Ak Parti Koalisyon kuracak ise CHP ile kuracağını tahmin ediyorum. Nedeni ise MHP lideri Bahçeli seçim günü açıklamasında “Ben Ana Muhalefet Partisi Olmaya Hazırım” açıklaması yapmıştı. Kemal KILIÇDAROĞLU ise aynı akşamki açıklamasında iktidara talip olduğunu belirtmiştir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum