Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

YEREL SEÇİMDE NABIZ YOKLAMA…

21 Ocak 2014 - 16:27

Sevgili Ege Olay gazetesi okuyucuları gazetemiz yayın hayatına başladığından beridir hiç köşe yazısı yazmadım. Gelen talepler doğrultusunda ‘kendi gazetende neden senin bir köşe yazın yok?’ diye okuyucularımızın serzenişi oldu. Bende ahlak ilkeleri doğrultusunda her sayıda yaşadığımız şehrin sorunlarını taleplerini kaleme almaya karar verdim.
Evet…
Gelelim köşemizin bu sayıdaki yazımıza,biliyorsunuz yerel seçimler şu anda Türkiye’nin gündem konularından biri... Önümüzdeki günlerde CHP’de İzmir adayları belirlenecek diye beklerken sadece 11 ilçe adayları belirlendi. İzmir’in Metropol ilçeleri halen belli değil ve şubat ayının ilk haftalarına bırakıldı.Bırakıldı bırakılmasına ama Başkan aday adayları “Artık sabırsız bir an önce ne olacaksa olsun artık bizlerde ona göre seçim çalışmalarına girelim zaten şurada seçime ne kaldı topu topu 2 ay.”Halkla kucaklaşmamız lazım diyorlar.
11 ilçe adaylarının açıklanmasından sonra istifalarda beraberinde geldi. Güzelbahçe ve Bergama’da çok sayıda partili istifa etti küskünlükler oldu.Bundan sonrada istifalar gelecektir emin olun.
Gelelim bazı Metropol ilçelerde kim aday gösterilir.Bazı aday aday adayları medyayı kullanarak zaten “Para verirsen medya seni yüceltir mantığı var herkes bilir” (Onlar kendini biliyor”)ben adayım kesin dese de yanlışyanlış haberler yapılıyor.Bazı aday adayları var oda bende kalsın şimdilik.
Ak Parti’de İzmir ilçe adayları nihayet açıklandı Büyükşehir belediye başkan dayı Bakan Binali Yıldırım Aday adayları ile bir bir görüştü ve sonra kararını açıkladı. Adayların açıklanması ile Ak parti adayları’nın artık sabırlarını giderdi,Çünkü baya merak konusu idi kim aday olacak diye benimde tahmin ettiğim gibi çoğu adayın ismi çıktı umarım küskünlükler olmaz.
 İLÇELERDE HANGİ PARTİ ALIR
İlçelerde halkın nabzını tutarak bazı ilçelerde seçimi kim kazanır bana göre;
Bayraklı;İki parti idiaalı,biri CHP diğeri AK Parti, MHP ise hiç şansı yok. Ama öncelikle aday önemli Şu anki belediye başkanı Hasan Karabağ tekrar aday gösterilebilir. Geçtiğimiz günlerde 11 ilçe adayları belli oldu 9 tane aday mevcut belediye başkanı yine, neden Bayraklı’da da Mevcut başkan Hasan Karabağ olmasın?
Diğer bir isim ise Kerim Özer... Hemşehri desteğini alabilirim düşüncesi ile Bayraklı’danaday adayı oldu.Şöyle söyleyeyim Bayraklı’da Erzurumlu seçmen sayısı fazla belki onların oyunu alırım diye Bayraklı’da iddialı olur.
Ak Parti’de ise aday olarak İsmail Sarı gösterildi bende tam tahmin ettiğim isimlerden biri idi İlçenin diğer adayları “Bizler artık yeni adayımız İsmail sarı için çalışacağız” açıklamasında bulundular.En doğrusu da budur zaten hayırlı olsun diyorum bende Bayraklı için.
MHP Bayraklı’da ise Her zamanki gibi yıllardır hep aday olup bir türlü kazanamayan tek aday Mehmet Toptaş hiç şansı yok gibi ama seçim bu belli olmaz.
Çiğli;Çiğli’de CHP Önde gibi tabi aday kim olur o çok önemli.Şu anki mevcut belediye başkanı Metin Solak’ı seven var sevmeyen var ama tekrar aday olabilir(Başkan telaş içinde)oda genel merkeze kalmış.Aziz Buğa,Ali Rıza Koçer ve Tülin Koç,Ali Talak,Şeref Bektaş diğer iddialı isimler.
Ak Parti’de ise adaylık Tabiki Adnan Yılmaz aday gösterildi zaten bütün herkes biliyordu ki Adnan Yılmaz aday gösterilecek bunu partilileri’de iyi biliyor diğer aday adaylarına ayıp olur diye pek Adnan Yılmazla görünmek istemediler.Bundan sonra rahat davranırlar seçim çalışmalarına başlarlar bir an önce Çiğli için hayırlı olsun diyelim.
Bornova;Bornova’da CHP seçimi alır gibi Şu anki belediye başkanı Kamil Okyay Sındır,tekrar aday oldu. Başkan ile her hangi olumsuz bir şeyler duymadım.Diğer taraftan en iddialı isim Olgun Atila en ağır basan isim.
Diğer Ak partinin açıklanmayan ilçe adayları olan Karşıyaka,Güzelbahçe ve Urla’ya gelirsek halen merak konusu ama şunu belirtmek isterimki adayların arasında bir bayan olarak konaktan aday gösterilen İlknur Denizli aday gösterildi.En azından bir tane bayan aday var ama normalde 3 bayan aday olacaktı ama öyle görülüyorki bayan aday bir tane gibi Güzelbahçe’den aday adayı olan Bahar Ballı var onu gösterseniz en azından Bayanlarada kontenjan tanınmış olur,Derim bence Karşıyaka’ya gelince ya Tanfer Kemerli yada Ekrem Sarıgöl aday olabilir.
Sürpriz…
Ege Koop Başkanı Hüseyin Aslan bildiğiniz gibi Büyükşehir’e talip olmuştu ama CHP Genel merkezi Mevcut başkan Aziz Kocaoğlu ile devam dedi.Ama hiç belli olmaz ama sürpriz bir şekilde Hüseyin Aslan’ı İlçelerden birinde Belediye başkan adayı olabilir.Aklımda olan üç ilçe Konak,Bayraklı,Karabağlar...
TAŞERON İŞÇİLERİN MORALİ BOZUK
Biraz yerelden çıkıp Türkiye geneli ile konuşmak lazım. Biliyorsunuz aylardır medyada yer alan haberlerin haddi var hesabı yok “Kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verilecek” diye haberler açıklamalar çıkmıştı. Bakan açıklama yaparak,‘böyle bir şey yok kimse inanmasın kadro verilmeyecek’ diye söyleyince taşeron işçilerin morali hayli bozuldu hayalleri umutları yıkıldı.Önümüzde yerel seçimler var 1 yıl sonrada genel seçimler hesaplarsak 600 bin işçi var bunların eş,çocuk,anne,baba vs.2 milyon oy eder buda yaklaşık 16 milyon seçmenin 2 milyonunu toplarsan ortalama yüzde 10 oy demek, yeni bir parti kursan barajı aşıp meclise girersin.Bence keşke bunu hafife almasanız sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan taşeron işçilerinin dertlerini dinlese onlara en azından bir çözüm bulsa ne iyi olurdu.
Kalın sağlıcakla….

YORUMLAR

  • 0 Yorum