Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

KİM KİME OY VERİR O HİÇ BELLİ OLMAZ

27 Temmuz 2014 - 19:14

 Sevgili Ege Olay Gazetesi okuyucuları,Cumhurbaşkanlık seçimlerine az kaldı hatta 1 hafta kadar diyebiliriz geçen gün CHP ve MHP’nin ve diğer partilerin adayı Ekmeleddin  İhsanoğlu’nun iftar yemeğine katıldım. Gözlemlediğim kadarı ile orada İzmir’in ilçe belediye başkanlarından sadece 6-7 belediye başkanı vardı. Şöyle hesap yaparsak İzmir’de CHP’nin 22,MHP’nin 2 toplamda 24 belediye başkanlığı var. Ama ne yazık ki baya eksik vardı acaba neden?
Dikkatimi çeken diğer bir husus ise;Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu(KONFED) Genel Başkanı Mehmet  Aydoğan,  İhsanoğlu’na plaket takdim etti.Peki Herkes biliyor ki Konya Ak Parti’nin kalesi gibi görünüyor. Fakat İzmir’de Başbakana nispet edermiş gibi desteklediklerini apaçık belirtiyor. Ama şunu da belirtmek isterim ki destek verdiğini belirten Genel Başkan Mustafa Aydoğan’ın sözüne nazaran Konyalılar İhsanoğlu’na oy verecekler mi? Bana göre şöyle desek mesela; Yerel seçimlerde olsun genel seçimlerde olsun Sivil toplum Örgütleri çıkıp hep bir parti’nin arkasında durarak “Sizinleyiz “demesi de enteresan...
Neden?
Ben bir derneğe üyeyim veya yönetimdeyim derneğimizde bir federasyona bağlı o Federasyon’da sonra çıkıp bir siyasi partiye destek vereceğini söylüyor. İyide sen söz veriyorsun destek vereceğiz diye. Ben bakalım o desteklediğin partiye oy verecekmiyim?
                Oy kullanmaya gittiğinde benim yanımda durup da kime oy verdiğimi mi görüyorsun... Sanki bunlar boş işler , aslında herkes kendine Müslüman... Sen dernek isen ya da federasyon isen İzmir’de kendi memleketinin sorunlarını gurbette çözmek, etkinlik yapmak yardımlaşma ve dayanışmadır. Siyasi parti değildir! Bunu Kimse (Sivil Toplum Örgütleri)üstüne alınmasın sadece derneğe üye veya yönetimde olan bir insanın düşüncesini paylaştım.
Kalın sağlıcakla….

YORUMLAR

  • 0 Yorum