Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

HERŞEYE RAĞMEN, DEVAM…

31 Mayıs 2014 - 15:02

 
Sevgili Ege Olay gazetesi okuyucuları gazetemiz 10 gün gecikmeli geçti mağlum Somada yaşanan faciadan dolayı gazete hazırlamak içten gelmiyordu. Soma’da hayatını kaybeden 301 madenci için baş sağlığı diliyorum.
Gazete neden erken çıkmadı diğer bir nedeni İzmir Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerinin duyarsızlığından kaynaklandı.
Neden mi!
Biz somada faciadan dolayı kimse 19 mayıs bayramını kutlamaz ilan vermez dedik,utandık arayıp ilan girecek miyiz diye yastayız…Ben kendim için söylüyorum halen içim kan ağlıyor.Biliyorsunuz Türkiye çapındaki tüm yerel gazeteler Belediyelerden gelen ilanlardan dolayı birazda olsa ayakta ama ne var ki belediyelerde artık taraf tutar olmuş bazı yandaş gazeteleri var onların dışında reklam vermiyorlar.İyide o zaman diğer gazeteler üvey evlat mı? Haber yayınlarken iyide reklam vermeye gelince mi kötü?
Soma olayı yaşanınca dedik bu acılı günde belediyeler reklam vermez dedik reklam sorumlusuna arayıpta meşgul etmeyelim dedik. Meğer Bu belediyeler yas falan dinlememiş Birkaç belediye reklam vermiş“ İzmir'de belediyeler ortalama 6 belediye gazetelere ilan vererek 19 mayısı kutladılar.Hiç biri kalkıp ta baş sağlığı ilanı vermemi!.. Ya da “Bu acılı günde 19 mayısı buruk kutluyoruz diye”…İlan verseydiniz.
Ama biz belediyelere muhtaç değiliz tüm imkanlarımızla bu gazeteyi yine çıkarırız.Bazı gazeteler reklam  veriyor,Para veriyor diye susup gerçekleri görüp yazmıyor.Ama biz yazacağız.Bu gazete yıkılana kadar halkımızı aydınlatmaya devam edeceğiz.
Ayrıca gazetemiz İzmir’de Erzurum’un gözü kulağı konumunda. İzmir’de yaşayan Erzurumlu Nüfusu çok olmasına rağmen onlardan da destek göremedik! Canları sağ olsun. Fakat hemşehrilerimiz Orada burada gidip de hava atmasınlar “Biz dadaşız” diye. Dadaşlık ne demek “Gözü pek, cesur, milliyetçi, korkusuz, inançlı ve dürüst,namuslu ve mert insan anlamlarına gelir” Mertliğinizi göstereceğiniz bir gazete var. Ona da sahip çıkmıyorsunuz! Ama tüm bu olumsuzluklara rağmen Erzurum’u İzmir’de en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğim. Hem gazeteciliğin etik değerleri adına hem de
‘Dadaşlık Ruhu’ adına..
Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

  • 0 Yorum