Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

CHP’DEKİ KÜSKÜNLER “CUMHURİYETÇİ “DEĞİLMİ !

19 Mart 2014 - 02:10

Mağlum CHP genel merkez tarafından aday gösterilmeyen(daha doğrusu gösterilirdi ama müdahale olduğu için gösterilmedi)CHP’li küskünler daha önce hiç kapısına uğramadıkları bir partiden nasıl oldu ise aday oldular.Ne bu şimdi bu bir CHP’ye isyan diyemi yoksa koltuk sevdalısı oldukları içinmi DSP’ye geçtiler ya seçimi kazanıp CHP’ye geçerlerse ne olacak.
 Halk demez mi bu ne lahana ne turşu…
Gelelim bazı DSP adaylarına
BALÇOVA DSP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SEMRA AKSAKAL KAYACAN
25 yıldır aktif siyaset yapan Kayacan; 1987’de gençlik kollarında görev alarak siyasete başladı.Ardından 1998 yılında CHP’de 3 dönem boyunca Parti Meclisi üyeliği yapmış. 2002’de ise milletvekili adayı oldu. Çok az bir farkla Milletvekilliğini kaybetmişti. O günden bugüne kadar seçimlerde CHP’de komite üyeliği yaptı.Ve sonra CHP belediye başkan aday adayı oldu olamayınca’da DSP’den gitti aday oldu.”Koltuk sevdalısı mı yoksa Halk için mi aday oldu”Bu mu şimdi  CHP için bas bas bağırıp Cumhuriyetçiyim diyen Kayacan.
Kendi tahminlerimi söylüyorum Balçova’da DSP seçimi kazanamayacak.Seçim sonuçları açıklandığı zaman o zaman bana dersiniz haklıymışsın diye.
URLA DSP ADAYI M.SELÇUK KARAOSMANOĞLU
1999’dan bugüne kadar Urla Belediye Başkanlığı görevini yürütmekte olan Karaosmanoğlu;Urla’da iddalı gibi görünüyor geçen günlerde Urla’ya CHP seçim bürosu açılışına katılmıştım.CHP den aday gösterilmeyen Başkan o da diğerleri gibi DSP’den aday oldu.Büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu Urla’da yaptığı açıklamada Karaosmanoğlu’nu çok sevdiğini ve ona gel vazgeç CHP’den adayımızı destekle diye açıklamada bulunmuştu.Demek ki Urla seçimde sıkıntıya gireceği için bu konuda tedirgin .
Bana göre Urla’da CHP zorlar gibi beklide kafa kafaya gidecek
2009 Yerel seçimlerde Urla
1.                           CHP -         % 56,5                    Oy oranı   14.248
2.                           AK PARTİ - %29,9                  Oy oranı   7.553
3.                           MHP -         %6,6                      Oy oranı   1.666
4.                           DSP -           %4,1                      Oy oranı   1.036
ÇİĞLİ DSP ADAYI SIDDIK SOYSAL
1992 yılında Anavatan Partisi’nden Çiğli ve Büyükşehir Meclis üyeliği yapan Soysal.,2002’de Ak Parti kurucu ilçe başkanlığı ve 22. Dönem Ak Parti Milletvekili adayı oldu.Ak partiden Çiğli ilçe ve il meclis üyeliği yaptı ,Yıllarca Anavatan Partisi’nde siyaset yaptıktan sonra Ak Parti’nin kurulması ile Ak partili olan Soysal ne oldu’da DSP’den aday oldu hani DP’den aday olsa anlardım o da herhalde herkes DSP’ye geçti diye bende gireyim bari dedi.Mağlum DSP medyada baya reklam sahibi oldu.Çünkü Sıddık Soysal genelde hep sağ taraflı siyaset yaptı Sol taraflı olması biraz şaşırttı.Meclis üyesi listesi geçenlerde açlık grevi yapan çoğu küskün CHP’li üyeler.
Çiğli’de DSP zor ama bekleyip görecez bu seçimi çünkü çok çekişmeli geçecek.
Peki bu adaylar yıllarca CHP’den onu bunu eleştirip biz Cumhuriyetçiyiz diye bas bas bağırıp geziyorlardı Bu durumdan bence Aziz Kocaoğlu sorumlu çünkü ilçe belediye başkan adaylarına el attığı için bu durumlar meydana geldi.Adaylarda sırf koltuk uğruna CHP’yi bölmede ellerlinden geleni yapmaya çalışıyorlar.
KONAK DSP ADAYI HAKAN TARTAN
Hakan Tartan’ın DSP’den aday olması şaşırtmaz çünkü DSP döneminde Bakanlık yapmış kişi ve onun hakkını bence yediler aslında konakta yaşayanlar biraz partiden ziyade kişisel sevgileri var yapılan anketlerde hep Hakan Tartan önde bence Konak CHP’de zorlanacak gibi.Geçen bir açılışta Hakan Tartan ile yaptığımız sohbette “yoldan geçen bir vatandaş Neden CHP’yi böldünüz sayın başkan size bunu yakıştırmadım diye bağırdı”demek ki CHP’li bunun farkında Konak elden gidiyor .
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum