Maria Büyüka vougiouka

Maria Büyüka vougiouka


Sıcak çikolata felsefesi

02 Nisan 2018 - 12:28

Sıcak çikolata felsefesi benim yaşam biçimimdir.

Bilmeyenler için yazmak isterim.

İş yaşamında çok önemli mevkilere gelen aynı üniversitenin mezunları yıllar sonra biraraya gelmeye karar verirler.

O gün gelip çatar.

Her biri kendini arkadaşlarına en mükemmel göstermek için tüm çabaları sarfederler.

Buluştukları gün herkes birbirini öyle bir inceler ve yaptıklarını anlatırlar ki sanki dünya onların etrafında dönüyor sanırsınız.

Gün boyu yiyip içip sohbet ettikten sonra bir tanesi tüm öğrencilerin çok sevdiği ve saygı duyduğu hocalarını ziyarete gitmeyi teklif eder.

Hepsi bu öneriyi olumlu karşılar.

Emekli hocalarını ziyaret ettikleri süre içinde okulda yaşadıkları anıları konuşan arkadaşlar, en çok da kendi işlerinden, kendi hayatından ve diğer insanlarla ilişkilerinden şikayetçi olurlar.

Bu konuşmaları üzerine hoca onlara bir hayat dersi vermek ister.

Onlara içmeleri için sıcak çikolata yapar.

Ancak servisi kendileri yapmaları için çeşitli maddelerden yapılmış farklı renklerde bardaklarla birlikte tepsiyi masaya bırakır.

Öğrencilerinin en kaliteli ve en gösterişli bardakları seçtiğini ve kötü görünümlü bardaklara dokunulmadığını gören hoca “Dikkat ettim dekendiniz için en iyi ve en güzel şeyleri tercih ediyorsunuz. Bardakları seçtikten sonra herkes birbirinin bardağına bakmaya başladı. Bardak seçiminiz sizin problemlerinizin sebebidir. Yani kaliteli ve güzel görünümlü bardak sıcak çikolatanın kalitesini etkilemez. Pahalı ve fazla süslü bir bardak içtiğiniz içeceği sadece kamufle eder. Kaliteli olan içtiğiniz sıcak çikolata olmalı. Hayat, sıcak çikolata gibidir. Çok iyi bir iş, fazla para, fazla mal, bardak gibidir. Bunlar yaşamınızda bir araçtır. Tuttuğunuz bardak sizin hayatınızın kalitesini değiştirmez.

Asıl olan sıcak çikolatanın tadına varmaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum