Maria Büyüka vougiouka

Maria Büyüka vougiouka


Sevgi varsa, mutluluk ve zenginlik de orada olur

29 Ekim 2018 - 12:44

Evinin cam kenarında oturan bir kadın, bahçelerine giren 3 yaşlı adamı görünce hemen kapının önüne çıkar ve “Birini mi arıyorsunuz size yardımcı olayım” diye sorar. Yaşlı adamlardan biri atılır ve “Hayır kimseyi aramıyoruz. Biz size geldik. Eşiniz evdemi” diye sorar.

Kadın “Eşim işyerinde akşama gelir. Onun için geldiyseniz buyur evimizde bekleyin. Ben size birşeyler ikram edeyim”der.

Üç yaşlı adamdan biri “Eşiniz gelmeden eve girmeyelim. Şurada gelmesini bekleriz” yanıtını verir.

Akşam olur kadının kocası eve gelir. Kadın olanları anlatır. Adam “Tamam çağır gelsinler”der. Kadın dışarıya çıkar ve 3 yaşlı adama kocasının geldiğini ve evlerine buyur ettiğini söyler.

3 yaşlı adam aynı anda "Biz hep beraber gelemeyiz" derler. Kadın şaşkınlık içinde "Neden? " diye sorar. O zaman 3 yaşlı adamların biri "Benim adım zenginlik, bu arkadaşımın adı mutluluk bunun da sevgidir. Hangimiz önce gelsin” diye sorar. Kadın çok şaşırmıştır ve doğruca eve girer durumu kocasına anlatır. Adam yerinden fırlar “Yaşasın zenginlik ayağımıza geldi. Zengin olanı içeri al” der. Kadın “Hayır bizim mutluluğa ihtiyacımız var. Onu içeriye alacağım” diyerek itiraz eder. Evin bir köşesinde oturup anne ve babasının konuşmalarını dinleyen kızları söze atılır ve “Bu kez benim sözümü dinleyin ve sevgi isimli yaşlıyı içeriye alalım evimiz sevgiyle dolup taşsın”der.

Anne ve baba kızlarının sözünü dinler ve sevgi isimli yaşlı adamı içeriye çağırırlar.

Sevgi isimli yaşlı adam eve doğru yürümeye başladığı sırada diğer iki yaşlı adam da onu takip ederek yürümeye başlarlar. Bu duruma şaşıran kadın “Biz sadece sevgi isimli yaşlı demiştik. Siz niye geliyorsunuz” diye sorar.

O zaman 3 yaşlı adam da, hep beraber şöyle bir cevap verirler "Eğer zenginlik veya mutluluk isimli arkadaşlarımızdan birini çağırsaydınız. Diğer iki arkadaşımız dışarıda kalmış olacaktı. Fakat siz sevgi isimli arkadaşımızı çağırınca mutluluk ve zenginlik isimli arkadaşlarımızı da çağırmış oldunuz. Çünkü sevginin olduğu yerde mutluluk ve zenginlik de orada olur” yanıtını verirler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum