Reklam
Maria Büyüka vougiouka

Maria Büyüka vougiouka


HAYATINIZDA HER YAPTIĞINIZ ŞEY İZ BIRAKSIN

21 Ocak 2020 - 22:48 - Güncelleme: 22 Ocak 2020 - 15:06

Bu başlığı atmamın sebebi Türklerin “Toprak Dede” diye andığı Hayrettin Karaca hayatını kaybetti.

Tüm gazeteler, televizyonlar ve sosyal medya O’ndan bahsediyor ve yaptıklarını şükranla anıyorlar. 

Türkiye’de yaptıkları o kadar iz bırakmış ki herkes O’nu sevgiyle, saygıyla ve rahmetle anıyor. 

Dedesi Türk, büyükannesi Yunan olan ve iki kültürü de yaşatmak için mücadele veren bir insan olarak bu yazımda büyükannemin bir öğretisini sizlere aktarmak istiyorum.

Bir çocuk, büyükannesinin bir şeyler yazdığını görünce “Büyükanne bizimle ilgili bir şey mi yazıyorsun. Beni de yazmayı unutma” demiş.

Büyükannesi yazmayı  bıraktıp torununa bakmış ve “Gerçekten seninle ilgili bir şeyler yazıyordum. Ancak bana bir hikayeyi hatırlattın gel onu sana anlatayım” diyerek sözlerini sürdürmüş.

“Yazdıklarım tabi ki önemli ancak bu kurşun kalem daha önemli. Bu kalem olmazsa yazamam. Sen de bu kurşun kalem gibi faydalı bir insan olursun inşallah”

Çocuk kurşun kaleme bakıp hiçbir özelliğinin olmadığını söylemiş.

Büyükannesi yanıtı şöyle olmuş.

“Hayatta her şey senin baktığın tarafa bağlı. Kurşun kalemin 5 özelliği var ve bu özellikleri hayatında sürdürmeye başarırsan o zaman diğer insanlardan farklı saygın, itibarlı mutlu bir insan olursun. Bak bu kurşun kalemin 5 özelliğini senin enleyeceğin şekilde anlatayım. Büyük şeyler yapabilirsin, yaratabilirsin, ama unutmamalısın ki seni yönlediren bir "El" var. Biz ona “Tanrı'nın Eli " diyoruz. O istediğine göre senin adımlarını yönlendiriyor. İkinci özellik, ara sıra yazmayı bırakıyorum ve kalemtıraşı kullanıyorum. Kalemtıraşı kullandığımda kurşun kalem acı çekiyor ama sonunda daha keskin oluyor. Sen de bazı acıların karşısında sabırlı ol ve böylece daha iyi bir insan olacaksın. Diğeri, kurşunkalem olduğu için silgi kullanabilirim ve bazı hataları silebilirim. Bil ki yaptığımız bir hatayı düzeltmemiz için fırsatlar var, yani adaletin yolunda kalabilmemiz için çok önemlidir. 4’ncü özellik kurşunkalemin özü, onun odunu veya dış görünümü değil. Onun özü içindeki grafit  kalitesidir. Her zaman kendi içindeki iyiyi koru ve iyi insan olmaya çalış. 

Son olarak sen de böyle kurşun kalem gibi hayatında her yaptığın şeyle bir iz bırakıp daima anılan, aranılan insan olasın” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum