Maria Büyüka vougiouka

Maria Büyüka vougiouka


Bencillik; dostluğun zehridir…

25 Nisan 2018 - 23:18

Rahmetli babam, dostluğun arkadaşlığın çok önemli olduğunusık sık söylerdi ve gerçek dostluğun önemini bu hikâye ile anlatırdı

Bir adam, atı ve köpeğiyle bir yere gidiyorlarmış. Bir ağacın altından geçerken yıldırım düşmesi sonucu üçü de ölüp kül olmuşlar. Ancak adam bu dünyadan gittiğini fark etmemiş ve atının üzerinde köpeği ile yürümeye devam ettiğini hissediyormuş.

Aşırı güneşli bir günde uzun bir yolculuktan sonra atı ve köpeğinin susuzluktan dilleri dışarıya fırlamış. Atından inip o da yürümeye başlamış. Çaresizlik ne yapacaklarını düşünürken çok şık görünümlü bir mermer kapı ve önünde bir görevli görünce çok mutlu olmuş.

- İyi günler. Hayvanlarımla birlikte çok susadık. Bize verecek suyunuz var mı?

- Buyurun beyefendi sadece siz girebilir ve dilediğiniz kadar su içebilirsiniz

- Atım ve köpeğim içemez mi?

- Çok üzgünüm buraya hayvanlar giremez

- Onlar benim can yoldaşım, onlar içemezse ben de içmeyeyim

Adam çaresiz yine yola koyulmuş. Üçü de yorgunluk ve susuzluktan perişan olmuşlar. İleride derme çatma bir kulübe gören adam sevinmiş. Bir ağacın gölgesinde bir adamın uyuduğunu görüp yanına gitmiş

- Seni rahatsız ediyorum ancak atım, köpeğim ve ben çok susadık

- Bak şu binanın dibinde çeşme var dilediğiniz kadar için

Hayvanları kadar kana kana su içen adam teşekkür etmek için uyuyan adamın yanına gider ve “Buranın adı nedir diye sorar. "Cennet” yanıtını alınca “Cennet mi? Geride mermer kapılı bir yer gördük bekçisi bana oranın ismincennet olduğunu söylemişti”

Uyuyan adam yerinden kalkıp "Orası Cennet değil. Cehennemdir” yanıtını verince yolcu " O zaman, onlarıncennet ismini kullanmalarına neden izin veriyorsunuz. İnsanları kandırıyorlar” der.

"Biz hiçbir şeye yasak koymayız. Onların cennet ismini kullanmaları bizim yararımıza oluyor. Çünkü dostlarını terk edenler cehennemlik olarak bize yardımcı oluyorlar” yanıtını verir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum