Ahmet Aydın Akansu

Ahmet Aydın Akansu


Ege turizminin gururu ALAÇATI

11 Temmuz 2014 - 14:34

İtalya gezisinden sonra Alaçatı ruhumu aşağı değil yukarılara taşıdı. Türkiye’de Bodrum, Antalya hatta Venedik gibi dünya kenti olmuş. Dar sokaklarında birbirinden şık butik oteller, restoranlar, cafeler, alış veriş mekanları beni mest etti. 8 Ağustos’a kadar sürecek Alaçatı Piyano Festivali’nde dünyaca ünlü piyanistler var. Fransa’nın başkenti Paris’te CRR De Rueil Malmaison Konservatuvarı’nda viyola ana sanat dalı üzerine yüksek lisansını tamamlayıp İzmir’e dönen kızım Nehir Akansu, “Baba Alaçatı’da Piyano Festivali var. İdil Biret ile açılış yapılacak” deyince soluğu Alaçatı’da aldık ve sanat dolu bir hafta sonu yaşadık. Uzaktaki insanlar ülkesi veya yaşadığı şehri ile ilgili olayları, sosyal ve kültürel faaliyetleri daha iyi takip ediyor. Bir de ilgi alanı tabi ki. Macaristan’ın Budapeşte kentinde 200 yıllık Frans Liszt Müzik Akademesi’nde bir yıl, Paris’te Sorbonne Üniversitesi Orkestrası ve  CRR De Rueil Malmaison Konservatuvarı’nda 3 yıl viyola çalıp yüksek lisans eğitimini tamamlayan kızımdan bu isteğin gelmesi normal. İdil Biret ile başlayan hafta sonu sanat yolculuğumuz Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) gerçekleştirdiği Alaçatı MILLFEST Moda ve Sanat Festivali ile devam etti. Finali, Akın Kuşcan’ın Urla Atatürk Kültür Merkezi’ndeki açtığı Doğal Deniz Kabukları Sergisi ile yaptım. 8 Ağustos’a kadar sürecek Alaçatı Piyano Festivali’nde klasik müzik ve caz piyanistleri Tolga Tüzün, Burçin Büke, Wolfgang Manz, Ezgi Serim, Mizuka Kano, Gülsin Onay piyano sevdalılarına unutulmaz geceler yaşatacak. Son derece rüzgarlı bir havaya denk gelmesine rağmen İdil Biret’in konseri, tüm müzikseverleri büyüledi. Dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsün Onay ile son bulacak Alaçatı Piyano Festivali’nde, Wolfgang Manz, Burçin Büke, Ezgi Serim, Mizuka Kano’nun konserlerini kaçırmayın.
Akın Kuşcan’dan deniz kabukları sergisi
Akın Kuşcan’ı 5 yıl önce Urla’nın bin yıllık tarihi köyü Özbek’i gezdiğim sırada tanımıştım. Bülent Ersoy, Müjde Ar, Atıf Yılmaz, Halit Kıvanç ve isimlerini hatırlayamadığım sanat dünyasının önemli isimlerini çektiği Akın’ın Yeri Restoran’ın sahibi olarak tanımıştım. Bu kez davetini restoranına değil Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde açtığı Doğal Deniz Kabukları Sergisi’ne yapmıştı. Akın Kuşcan 50 yıllık marka restorancılıktan sonra kendini emekliye ayırıp sanata adadı. “Sanatın yaşı yoktur” diyenleri doğrulayan 73 yaşındaki Akın Kuşcan, hayatını kazandığı denizin dibinde neler olduğunu herkesin görmesi için hobi olarak başladığı doğal deniz kabuklarıyla yaptığı Abajur, kase, vazo, saksı, süs eşyaları gibi 200’e yakın eserini sanatseverlerle paylaştı. Urla Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve CHP eski milletvekili Türkan Miçooğulları açılışını yaptığı sergi bir hafta açık kalacak.
Kapari bence ödüllük bir otel
Kapari bitkisi, ağrı kesici, kan bozukluğu, felç, romatizma, karaciğer fonksiyonlarını düzenleyici özelliği ile çok faydalı bir bitkidir. Adını insanın dostu kapari bitkisinden alan Alaçatı Kapari Oteli, hem çok özel dekorasyonu hem Alaçatı’ya özgü taş ev mimarisi ile yapılmış binasıyla görenleri büyülüyor. İzmir’de finansman işleri ile uğraşırken yoğun iş hayatı ve kent kalabalığından kaçarak Alaçatı’ya sığınan Oluş Kızılağaç’ın her ayrıntısıyla uğraşıp Ege turizmine kazandırdığı oteli bence ödüllük bir tesis olmuş. Açıldığı 3 yıldır gittiğim Kapari Otel’de kendimi yazlık evimdeymiş rahatlığı, konfor ve hizmet anlayışıyla ise dinlenmenin, tatilin adresi olarak gösterebilirim. Güler yüzünü tüm personeline de aşılayan Oluş Hanım, misafiri olarak gördüğünü söylediği müşterileriyle beraber ve sohbet içinde. Doğanın mucize bitkisi kaparinin hakimiyeti otelin mutfağına da yansımış. Ege otları ile yapılan doğal yemekler ve mezelerin yanı sıra, tamamı el yapımı olan ev mantısı, birbirinden farklı reçeller, kapari, kurutulmuş domates, ceviz ve biberiyeli ekmekli serpme köy kahvaltısı mükemmel. Yine ev yapımı buz gibi limonata kahvaltıya ayrı bir serinlik katıyor. Benden söylemesi denemeden kaliteyi anlayamazsınız. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum