Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

TAŞERON İŞÇİLER NET BİR CEVAP ALAMIYOR

04 Mart 2017 - 15:01

Merhaba sayın okuyucularımız daha önce taşeron işçiler hakkında yazı yazmıştım.Hükümet 2017 yılı içinde bu sorun çözülecek dedi ama net bir cevap ve tarih veren hiçbir kimse olmadı.

Geçen gün açıklama yapan Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Mehmet Müezzinoğlu; Kıdem tazminatı ve taşeron işçilerle ilgili önemli düzenlemelerin nisan ayından sonra yapılacağını "Sabırlı olun!" açıklaması yaptı.

Bakan Müezzinoğlu, "Taşeron işçiler sabırlı olun, bu konuyu en yakın zaman içinde çözeceğiz. Yeni bir yama yapalım dersek, yeni yamanın çerçevesi farklı olacak. Kamu çalışanı reformu yapmayı başaracaksak sistemin bütüncüllüğü içinde çözeceğiz. 4a, 4b, 4c çalışanlarına statü koyacağız. Bunlar referandumdan sonra konuşulacak." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ise yine yaptığı konuşmada; "Biz hiçbir konuyu bugüne kadar çözümsüz bırakmadık bundan sonra da bırakmayız." Açıklamasında bulunmuştu.

Bu yüzden taşeron işçilerin umutları gittikçe azalıyor, karamsarlık içindeler diyebilirim. Kendi düşüncemi de paylaşmak istiyorum Taşeronlar aslında 57’ye tabi kadrolu olamayacaklar şuanda sistemde ne var 4a,4b,4c bu yeni gelecek sistemde 4d olacak diye düşünüyorum tamamen farklı bir statü olacak. Bekleyip göreceğiz.

Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

  • 0 Yorum