Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

Selçuk'ta Hayvanlara Zulmü Sonlandırın…

06 Eylül 2019 - 11:44

Merhaba sayın okuyucular!!!



Sizlere İzmir’in turistik ilçesi Selçuk’tan bahsetmek istiyorum.



Konumuz hayvanlara saygı…



Hayvanlara saygı diyorum çünkü İzmir’in gözde ilçelerinden olan Selçuk’ta hala hayvanlara saygı yok. Bahsettiğim konu elbetteki Faytonlar...  Biliyorsunuz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Mayıs ayında İzmir’de faytonları yasaklamıştı.



Başkan Soyer mesajında ise şöyle demişti. "Seçildiğimiz günden bu yana faytonların kaldırılmasıyla ilgili yasal ve teknik süreçleri yürüttük. Bu süreç tamamlandı, İzmir’de fayton dönemi kapandı. Hayvan haklarını gözetmek, temel önceliklerinden biri olmaya devam edecek."



Peki Selçuk ilçesi İzmir’in sınırları içinde değilmi neden İzmir’in tüm bölgelerinde yasakta Selçuk’ta yasak değil, Güneşin kavurucu sıcağında o zavallı At’lara yazık değilmi,Sayın Başkan Filiz Ceritoğlu Şengel ,Başkan Soyer’in sözü sizin için bir anlam teşkil etmiyormu?



BaşKan Tunç Soyer’i gerçekten tebrik ediyorum. Bu uygulamayı hayata geçirdiği için tüm hayvan sevelerden teşekkür aldı.



Hayvan severler adına başkan Filiz Ceritoğlu Şengel’e seslenerek lütfen bu hayvanlara yapılan zülmü sonlandırın ve sizede teşekkür edelim.



Daha önce alınan İzmir UKOME kararı ile Fayton Çalışma Esas ve Usülleri Yönergesi iptal edildi. Karşıyaka'da 18, Dikili'de 2 olmak üzere toplam 20 faytonun faaliyetleri sonlandırılmıştı.



Yukarıda bahsettiğim UKOME kararında daha önce Selçuk için 12 fayton’un faliyetleri sonlandırılmıştı.Ama demekki bu karar Selçuk ilçesine uğramamış…



Kalın Sağlıcakla…                                        

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum