Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

SEÇİM BİTTİ HERKES BİRBİRİNİ SUÇLUYOR

09 Kasım 2015 - 20:10

1 Kasım seçimleri bitti fakat asıl şimdi partilerde muhalif savaşları başladı. Devlet Bahçeli’nin MHP’den istifa etme için adeta baskı kuran Muhalif MHP’liler amaçlarına ulaşamayınca kendileri partilerinden istifa ediyor. İzmir MHP il başkanlarının istifa etmesine İl Başkanı Necat Karataş’dan henüz bir açıklama gelmedi adeta MHP sessizliğe büründü.

Gelelim Ak Partiye; Ak Parti Türkiye çapında aldığı oylarla amacına ulaştı ve tekrar iktidar oldu. Genellikle güneydoğuda oylarını arttırdı. İzmir’de ise elbette artırdı, ancak 7 Haziran seçimleri gibi 4+4 Milletvekili çıkararak İzmir’den TBMM’ye 8 Milletvekili göndermiş oldu. Bence İzmir’de Ak Parti başarılı olamamıştır. İl Başkanı Bülent Delican demek ki iyi çalışmamış şehitler ile ilgili yaptığı açıklamalar pot kırmış ve herkesin tepkisini çekmiştir. Ve de parti içinde de birçoğu il başkanı değişsin diye dert yanmaktadır.

CHP ise Türkiye geneli oy artırdığını düşünseler dahi bence artırmamıştır. Sadece İzmir’den 2 vekil fazla çıkardık diye İzmir CHP yönetimi ben çalıştım demesin. Herkes kendi çıkarlarının peşinde. Geçen günlerde Mustafa Balbay’ın genel başkanlığa aday olurum açıklamasından sonra CHP’de adeta dengeler değişti. Acaba bu dengelerin değişmesinde Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar’ın etkisi olabilir mi? Çünkü İl Başkanı Bedri Serter iki yazarında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na dil uzatmasına sinirlenmiş sosyal medyada artık bu yazarların yazılarını okumayacağım ve ‘haddinizi bilin ey Uğur Dündar’ diye yazı yazmış Uğur Dündar ise Twitter’dan cevap vererek  ‘ben İzmir’deyim gel de haddimi bildir’ bakalım diye adeta düşman kesildiler deyim yerinde ise…

Peki!

Daha geçen hafta yine İzmir’de halk arenası diye bir program yapan Uğur Dündar CHP’nin baş tacı idi yerden göğe sığdıramıyordunuz ne oldu şimdi birden düşman kesildiniz. Usta yazarlar acaba Mustafa Balbay ile anlaşıp Kemal Kılıçdaroğlu’nu koltuğundan etmek, yerine ise Balbayı getirmek midir? Bekleyip göreceğiz ama şunu da söylemek istiyorum CHP’liler Kemal Kılıçdaroğlu’ndan asla vazgeçmeyecekler gibi duruyor. Bence muhalifler boşa uğraşmasın kurultay seçiminin yine galibi Kılıçdaroğlu olacaktır.

Kalın sağlıcakla…

Büyük Atatürk! Seni seven ve anlayan bir gençlik her zaman var olacaktır. 77.ölüm yıl dönümünde şükran, gurur ve özlemle anıyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum