Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

Nasıl Bir İnsan Olduk…

03 Şubat 2020 - 12:00 - Güncelleme: 05 Şubat 2020 - 01:04

Nasıl Bir İnsan Olduk…

Torbalı’da Dün gerçekleşen 190 devenin katıldığı, farklı kupalar için güreşlerin gerçekleştiği festivale 30 bin kişi katıldı.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, “Devecilik kültürü ve deve güreşleri için Torbalı ayrı bir anlam ifade etmektedir. 4 yıldır ilçede çeşitli gerekçelerle bu organizasyon yapılmıyordu. Göreve gelir gelmez, bu özlemi gidermek için gerekli çalışmalara başladık.Demiş çokta önemli bir faaliyet büyük başarı…BRAVOOOOO!!!

Şimdi bunu gelenek olarak görüyorsunuz bu geleneği bozun bence çünkü hayvanlara eziyet etmekten vazgeçin artık.Bizim Avustralya’dan ne farkımız kaldı onlar develeri çok su tüketiyor diye öldürür biz ise kavga ettiririz.
Biraz Bayraklı belediye başkanı Serdar Sandal’dan ilham alın Deve güreşlerini kaldırarak buraya harcanacak parayla çocuk okuturum daha iyi dedi.Siz ne yapıyorsunuz Başta Selçuk belediye başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel,Bayındır belediye başkanı Uğur Demirezen,Menemen belediye başkanı Serdar Aksoy ,Deve güreşlerinin her daim yapacaklarını belirtti.Kısa bir hatırlatma seçim arafesinde Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hayvan severlere söz vermiş bir daha yapmayacağım demişti.Ama sonra yaptığı açıklamada bu benim kültürüm ben hep yapacağım dedi.

Belediyeler borçlarımız var paramız yok deyip çeşitli kısıtlamalar yapıyor.Ama Develerden vazgeçmiyor.Nedir bu hayvan kavgası seyredip zevk almanız.Başka organizasyonlar yapın mesala burs verin,projeler üretin o parayla …

Kalın sağlıcakla….

YORUMLAR

  • 0 Yorum