Taner Kılıç

Taner Kılıç

[email protected]

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI SAYISI YARIYA DÜŞTÜ

05 Eylül 2015 - 13:39

7 Haziran Genel seçimleri bir hayli heyecanlı geçmişti. Tek başında hükümeti kuramayan Ak parti partileri gezmeye başlamıştı. Ak parti koalisyon davetinde bulunmadı CHP’ye Geçici hükümet teklifinde bulundu. Partiler aslında seçim istemedi tek isteyen taraf Ak parti idi. Bu yüzden erken 1 Kasım erken seçim kararı alındı.

 Fakat İzmir’den bahsetmek istersek 1 Kasım genel seçimleri için pek fazla aday adayı başvurmadı. Ak parti Aday adaylarını açıkladı 1 ve 2. Bölgeden toplam başvuranların sayısı 102. Bunların içerisinde 12 kadın aday varken 2’si engelli aday. Erkeklerde ise 24 engelli aday var, geriye kalıyor 66 aday adayı. Bir önceki seçime baktığımızda bu sayı 2 katı idi. Aday adayı olan kişilerin bazılarından şu sözleri duydum ’’Son şansımı denemek istiyorum diye girdim.’’  Dikkat etmeniz gereken bir şey var Aday adayı olanların yüzde 90’ı serbest meslek veya iş adamı. Memurluktan istifa eden nerdeyse hiç yok denecek kadar.

Diğer bir konu ise; Binali Yıldırım’ın 12 Eylülde yapılacak kongreden sonra çıkacak yeni tüzük sonucuna göre İzmir’den aday olması bekleniyor, şimdiden söylemek istiyorum 2.bölge 1.sıra adayı olacak.

Ayrıca 1.bölgeden aday olan Necip Nasır adaylık başvurusunu yapmadı. acaba davet mi bekliyor veya şuan yurtdışında olduğundan mıdır nedir bilemedim. Habere bir vatandaş yaptığı yorumda “Bitlisli gösterilen bir aday yok neden Ak partiye oy verelim” diye yorumda bulunmuş?

Siyasi partiler STK’ları dinlemeli benden söylemesi Çünkü kendim STK’ların çoğu yönetiminde olduğum için söylüyorum Derneklerle iyi analiz edilmeli gönlünü kazanmalısınız oturup konuşulmalı diyorum. Daha önce de bunu hep söylemiştim, STK’ların birçoğu partilere küsmüş.

CHP’de ise genel merkez bir hayli kalabalık ama yine Ak Partide olduğu gibi aday adayı başvurusu pek fazla yapan yok. Sanki biraz MHP’de daha fazla aday adayı olacağa benziyor.  İlerleyen günlerde her şey daha da netleşecek, hep birlikte izleyip göreceğiz.

Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

  • 0 Yorum